Nieuws - 13 december 2016   10:41 Red Bull Crashed Ice 2017: Het parcours van Marseille!

Door:

Ah oui, Red Bull is er vroeg bij! Over precies een maand wordt in het Franse Marseille het eerste Main Event van Red Bull Crashed Ice gehouden, maar zolang willen ze bij Red Bull blijkbaar niet dat we moeten wachten. Daarom hebben ze nu al een complete overview van het parcours online gezet! Klaar voor de hype train? 

Choo choo! De Crashed Ice hype train mag weer volgas gaan draaien want het seizoen is begonnen! De eerste wedstrijd van de Riders Cup is al verreden in Oostenrijk, maar onze ogen zijn natuurlijk vooral gericht op de Main Events. Deze vier wedstrijden zijn dé grootste van het seizoen en staan in een viertal grote internationale steden, waaronder dus eentje in Frankrijk.

De locatie voor de eerste stop is zo’n beetje het verste verwijderd van alles wat met wintersporten te maken heeft aangezien Marseille de gastheer is. Deze stad ligt aan de Middellandse Zee en dat betekent dat het zo’n beetje één en al zomer is daar, zelfs in januari. Toch kiest Red Bull ervoor om de meest knettergekke sport op schaatsen hierheen te halen en dat zullen ze weten ook.

De course in Marseille zit in ieder geval grandioos vol features die de Red Bull Crashed Ice atleten tot hun uiterste gaan pushen en het wordt natuurlijk de grote vraag wie straks in Frankrijk als eerste de grote slag kan slaan door er met de winst vandoor te gaan. Een paar serieuze drops zijn een mooie uitdaging en een soort ijstrap die ook nog eens in een bocht ligt gaat helemaal lastig worden voor de schaatsers. De kans is dus groot dat we daar straks heel veel klappers gaan zien. Vervolgens zijn er nog een hoop stukken die toch wel aardig plat zijn, waardoor die veel gaan eisen van de benen, én waar alleen de allersterkste schaatsers snelheid kunnen maken.

Al met al ziet het eruit als een uitdagende baan daar in Frankrijk en zelf kunnen we dan ook niet wachten totdat de wedstrijd van start gaat! Op 13 en 14 januari 2017 gaat het allemaal gebeuren en uiteraard gaan wij weer een livestream en nieuws voor je fixen. Blijf Snowchamps dus volgen op Facebook en Twitter zodat je sowieso op de hoogte blijft! Maar goed, dat doe je uiteraard al, toch?

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws