Nieuws - 23 januari 2017   12:47 Red Bull Crashed Ice 2017 Jyväskylä: Foto’s, Video’s en Uitslag!

Door:

Wat ons betreft hebben de Finnen er zonder twijfel een mooi spektakel van weten te maken en degene die afgelopen zaterdagavond mee heeft zitten kijken kan dat waarschijnlijk wel beamen. Het natuurijs was namelijk een extra uitdaging voor de atleten, dus wie had er problemen mee en wie niet? Enne, ging Cameron Naasz voor overwinning nummer twee?

Wil je eerst de wedstrijd bekijken voordat je de complete recap inclusief uitslag gaat lezen? Dat kan, gewoon even op deze blauwe tekst klikken!

Dat laatste was uiteraard een dingetje, want hoe meer je er wint, hoe groter de druk wordt om de volgende keer nog maar eens naar de overwinning te grijpen. En dan sta je ook nog eens in Finland op de enige natuurijsbaan van het seizoen! Tussen al die lui die drie meter groot zijn en het nooit koud hebben omdat ze in Finland wat in het eten doen. Ja, dan heb je een aardige uitdaging voor de boeg, maar laten we ook niet vergeten dat Scott Croxall en de rest van de moordende concurrentie ook gezellig op de loer ligt!

Het Parcours

Maar voordat we verder gaan, gaan we eerst even lang het parcours. Deze track is met 630 meter zeker niet kort te noemen en we blijven het zeggen hoor, want natuurijs?! Dat onderscheidt meteen de jongetjes van de heren! Yep, Finland is een zieke plek om een Red Bull Crashed Ice wedstrijd te hosten en we kunnen wel over de track ouwehoeren, maar beelden zeggen altijd nog meer. Bekijk de onboard run dus snel!

Nederlandse en Belgische Prestaties

Waar we de vorige keer nog een aardige hoeveelheid helden en heldinnen uit de BeNeLux voorbij zagen komen, daar hadden we dit keer in Finland genoeg aan één hand om ze op te tellen. Het waren eigenlijk alleen Danny Hansen, Petar Sevo en Gwenael van Aken die zich in Finland hadden gemeld!

De enige die zich naar de finaledag wist te schaatsen was Gwenael van Aken, die uiteindelijk op een 54e (57e inclusief Juniors) plek terecht was gekomen. Petar Sevo zag zijn prestaties in een 8e plek uitmonden bij de Junioren, waar Danny Hansen genoegen moest nemen met een 92e plek.

Hiermee staat Gwenael van Aken op een 45e plaats in het algemeen klassement, Petar Sevo en Danny Hansen bezetten de 69e en 100e plek. De overige atleten kwamen niet in actie waardoor zij op dezelfde plek bleven of gezakt zijn in de ranking.

De wedstrijd

Het zou een heerlijke wedstrijd worden om naar te kijken want werkelijk waar iedereen had het zwaar in Finland. Bijzonderheden richting de finales was toch wel Dean Moriarity die al na een val tijdens round of 32 eruit lag en dit zou ook voor Marco Dallago gelden want ook hij ging hard onderuit. Hierdoor werd ook gedacht dat Marco het niet meer zou redden om bij de eerste twee te komen, maar toch wist die ergens zijn turbo er op te zetten en zich terug te knokken!

Red Bull Crashed Ice

In round of 16 moesten we overigens al afscheid nemen van Kyle Croxall, die maar niet langs Flintrop kon komen. Croxall, Naasz en Dallago kwamen elkaar tegen in de halve finale en hierdoor was ook die race eigenlijk al een finale. Helaas voor Dallago konden er maar 2 door waardoor hij zijn plek in de finale moest afstaan.

De Finale

Max Dunne is wat dat betreft wel de verrassing van het seizoen want hij heeft in deze twee wedstrijden echt prestaties geleverd waar je u tegen zegt. Zo ook in Finland waar hij samen met Cameron Naasz, Scott Croxall en John Fisher een plek in de finale had!

Red Bull Crashed Ice

Het zou alleen de avond van Scott Croxall worden en wanneer je helemaal had meegekeken zag je ook dat de Canadees echt elke rit al oppermachtig was. Wat je dan ook meteen had gezien was dat Cameron Naasz aardig wat problemen had met de track in Finland. Sterker nog, Naasz eindigde uiteindelijk met geluk op het podium! John Fisher werd op het einde namelijk nog onderuit gebeukt door Cameron, waardoor ze samen naar het ijs gingen. Gelukkig voor Cameron gleed hij eerder over de finish en daardoor ging de derde plek alsnog naar ‘m!

Red Bull Crashed Ice

Red Bull Crashed Ice

En daarmee is het klassement als volgt:

Red Bull Crashed Ice

Vrouwen finale

Bij de vrouwen zou het een compleet andere finale worden dan waar we in eerste instantie vanuit gingen. Zo zie je nog maar eens dat het ijs alles om kan gooien! Er stond namelijk geen Legere aan de startpoortjes voor de finale of Sydney O’Keefe, maar wel Veronika windisch ,Sandrine Rangeon, Amanda Trunzo en Camilla Ojapalo!

Ja dat was nog eens een mooie verrassing die de Finse track uit de hoge hoed wist te toveren en degene met de beste snelheid in de benen zou Trunzo worden. Zij ging dan ook als de brandweer waardoor de strijd uiteindelijk meer ging tussen Ojapalo en Rangeon voor de tweede en derde plek. Ojapalo wist Rangeon lange tijd achter zich te houden en ook na de finish bleek dat het geval. Daarmee was het podium meteen bekend!

Red Bull Crashed Ice

Red Bull Crashed Ice

En daarmee is het algemeen klassement als volgt:

Red Bull Crashed Ice

Junior Finale

Joni Saarinen, de winnaar van de eerste race in het Franse Marseille, kon dit keer in eigen land blijven om zijn tweede overwinning te grijpen. Helaas voor hem zat dat er niet in en dit kwam mede omdat zijn landgenoten ook graag met 1000 punten op zak richting huis wilden gaan.

Gelukkig voor Joni kon hij het toch wel richting de finale én een podium schoppen, maar de eerste prijs ging toch richting de handen van Mirko Lahti. De Finnen zouden het hele podium overigens voor hun rekening nemen want Jesse Sauren nam de tweede plek voor zijn rekening waardoor Joni het met de derde plek moest doen. De enige buitenlander in de finale zou Dmitriy Murlichkin heten, ook al bleek dat hij genoegen moest nemen met een vierde plek. Beste en enige Nederlander Petar Sevo pakte, zoals je hierboven al had gelezen, de 8e plek!

Red Bull Crashed Ice

Red Bull Crashed Ice

En daarmee is het algemeen klassement als volgt:

Red Bull Crashed Ice

Foto’s en Video’s

En daarmee is er alweer een einde gekomen aan de tweede wedstrijd van het seizoen. Wat betreft de main events zijn we alweer op de helft, maar we mogen de Riders Cup wedstrijden uiteraard niet vergeten want ook daar zijn genoeg punten bij te verdienen! De volgende stop zal Saint Paul, Amerika en traditiegetrouw gaat dat weer een feest van jewelste worden. Zaterdag 4 februari wordt hij verreden en je kunt er de klok op gelijk zetten dat wij er een livestream voor hebben gefixt. Houd ons dus in de gaten, maar bekijk eerst hieronder de foto’s én de highlights video van de dames en heren!

Vrouwen:

Heren:

Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice

Bron:

Foto's: Red Bull

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws