Nieuws - 16 januari 2017   15:26 Red Bull Crashed Ice 2017 Marseille: Foto’s, Video’s en Uitslag!

Door:

Het seizoen van Red Bull Crashed Ice is ein-de-lijk weer van start gegaan, en hoe! De complete wereldtop was richting het Franse Marseille afgereisd om er een mooie wedstrijd van te maken en dat hebben we geweten ook, de finale was er namelijk eentje zoals we ‘m nog nooit hadden gezien. Plus, de jeugd kreeg in Marseille ook hun kans, klik dus snel door voor de gave beelden en de uitslagen!

Wil je eerst de wedstrijd bekijken voordat je de complete recap inclusief uitslag gaat lezen? Dat kan, gewoon even op deze blauwe tekst klikken!

Een Red Bull Crashed Ice wedstrijd in Frankrijk is één ding, maar wanneer je dit ook nog eens in Marseille gaat houden?! Blijkbaar waren ze daar bij Red Bull er van overtuigd dat het allemaal ging lukken en gelukkig hebben ze dan ook niet naar ons geluisterd. Want een bijzondere wedstrijd is het zeker geworden, maar kon Cameron Naasz zijn goede vorm van vorig jaar meteen ook doorzetten in het Red Bull Crashed Ice 2017 seizoen?

Red Bull Crashed Ice

Het Parcours

Voordat we je dat vertellen is het eerst tijd dat we even met je richting het parcours gaan. Natuurlijk, we hebben er al een artikel over geschreven, maar wanneer Claudio Caluori zijn gezicht weer laat zien moeten we daar gewoon even naar kijken. Buiten dat, de track van Marseille was er eentje waar heel veel talent bij kwam kijken om ‘m goed te rijden dus al met al?

Is het zeker de moeite waard om ‘m nog eens onder de loep te nemen. 340 meter lang,  een street bridge, een 90 graden bocht die je meteen in het diepe doet duiken… Het zijn maar een paar voorbeelden van de track en dan zijn we pas aan het begin ervan! Check ‘m dus snel:

Zoals gezegd was Claudio Caluori ook weer van de partij en hij mocht zich over het parcours van Marseille heen jagen. Dat POV avontuur kan je hieronder zien:

Nederlandse en Belgische prestaties

Het is altijd nog even afwachten in hoeverre we iemand uit de BeNeLux kunnen verwelkomen bij de wedstrijd van Red Bull Crashed Ice, maar nu kunnen we je alvast vertellen dat er toch wel een aantal richting Frankrijk zijn afgereisd! De voor de trouwe fan ondertussen welbekende Danny Hansen liet zijn gezicht weer zien, maar ook Gwenael van Aken, Denis Verlinden, Jelle Briggeman en Redlef Cornelis waren aanwezig.

De beste van het stel zou Gwenael van Aken zijn, ook al mochten we ‘m helaas niet terugvinden tijdens de livestream. Hij wist het namelijk samen met Danny Hansen tot de round of 64 te schoppen, maar dat zou helaas ook meteen hun eindstation zijn met een 58e en 63e plek. Denis Verlinden, Jelle Briggeman en Redlef Cornelis werden respectievelijk 66e, 78e en 90e.

Overigens bleef het niet alleen bij de categorie van de heren die een atleet uit de BeNeLux mochten verwelkomen, ook bij de vrouwen én bij de junioren waren ze aanwezig! Bij de vrouwen zouden Virginie Schneider uit België en Glynis Barton en Michelle Noë uit Nederland aan de start verschijnen en laatstgenoemde behaalde zelfs de 7e plaats! Glynis en Virginie eindigde op een respectievelijke 16e en 18e plaats.

Op de startlijst van de junioren bleken we de Belg Indy Vermeerschen en de Nederlanders Marijn van Mierlo en Petar Sevo te mogen aanmoedigen. Petar bleek de beste papieren van de avond te hebben wat betreft de atleten uit de BeNeLux, hij kwam namelijk op de 5e plaats terecht. Van Mierlo en Vermeerschen eindigde op een 15e en 18e plaats.

De wedstrijd

Alle ogen waren uiteraard op Cameron Naasz gericht en dat was niet zo vreemd, de beste man had namelijk afgelopen jaar een top seizoen gedraaid en moest nu zijn titel gaan verdedigen! Dat ging niet zonder slag of stoot aangezien de gebroeders Croxall ook graag wilden winnen en dan hebben we het nog niet eens over de familie Dallago en Moriarity gehad. Nu hebben we al 7 namen die de finaleplekken al vaker hebben opgeëist en dan komt de rest van het veld nog naar voren.

Max Dunne bijvoorbeeld, degene die in de laatste race van het vorige seizoen nog vierde werd, mocht zich nu tevreden stellen met een plek in de finale. Maar, het zou een helse rit gaan worden want hij moest het opnemen tegen maar liefst drie wereld kampioenen!

Red Bull Crashed Ice

De finale

Cameron Naasz, Scott Croxall én de man die we vorig jaar niet hadden gezien vanwege slechte resultaten genaamd Marco Dallago stonden ook aan de start van de finalepoortjes! Een finale mochten we het zeker noemen, ook al bleek dat voor Red Bull allemaal nog niet genoeg. Na de finale, bleek namelijk dat de wedstrijd over moest vanwege een fout bij de poortjes!

Oeh, we zouden in dit geval écht niet met de organisatie willen ruilen, maar toch besloten ze dat het nog eens opnieuw moest. Voor de winnaar van de eerste race, Cameron Naasz, zou het overigens allemaal geen fluit uitmaken want hij banjerde ook in de tweede finale gewoon naar de overwinning. Daarmee pakt hij meteen de leiding in het klassement, op de voet gevolgd door Max Dunne die ook zijn eerste podium van het seizoen te pakken heeft. Het podium werd volgemaakt door Scott Croxall die Marco Dallago nog achter zich wist te houden.

Red Bull Crashed Ice

Red Bull Crashed Ice

En daarmee is het klassement als volgt:

Red Bull Crashed Ice

Vrouwen Finale

Niet alleen het aantal mannen die meedoet aan Red Bull Crashed Ice wordt steeds meer en meer, ook de vrouwen weten ondertussen hun weg te vinden richting de bizarre, downhill schaatsbaan. Dit is uiteraard én goed voor de sport én de atleten worden zelf ook steeds beter in het naar beneden komen waardoor het steeds sneller en sneller gaat!

Red Bull Crashed Ice

Ook dit jaar stond Jacqueline Legère aan de start van Red Bull Crashed Ice 2017 in Marseille en dat was mede om haar titel van vorig jaar te verdedigen. Hier moest ze het opnemen tegen nog een Canadese genaamd Myriam Trepanier én tegen twee Amerikaanse atleten: Amanda Trunzo & Sydney O’Keefe, maar alle drie de atleten moesten met lede ogen aanzien hoe Legère wederom met een overwinning naar huis ging. O’Keefe zou de derde plaats in beslag nemen, waarna de andere Amerikaanse schaatster Amanda Trunzo de tweede plek op haar naam schreef.

Red Bull Crashed Ice

Red Bull Crashed Ice

En daardoor wordt het klassement:

Red Bull Crashed Ice

 

Junior Finale

Voor het eerst in historie mochten niet alleen de grote jongens zich aan de track gaan wagen, ook de jeugd tussen 16 en 20 jaar kreeg een kans van Red Bull. Dat lieten ze zich natuurlijk geen twee keer zeggen en zo werd er ook in deze nieuwe categorie gestreden voor wat ze waard waren. Een finale plek was, zoals je gelezen hebt, net niet toegewezen aan Petar Sevo, maar toch mag hij trots zijn op deze prestatie!

De strijd werd gestreden tussen Martin Barrau, Maximilian Hohl, Vaclav Kosnar en Joni Saarinen waarbij Saarinen de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. Maximilian kon niet langs Kosnar komen en strandde daardoor net naast het podium, wat de weg vrij maakte voor Barrau die de tweede plaats opeiste.

Red Bull Crashed Ice

Red Bull Crashed Ice

En daarmee is het klassement als volgt:

Red Bull Crashed Ice

Foto en Video’s

Waar zouden we tegenwoordig nog zijn zonder foto’s en video’s? Daarom heeft Red Bull een hele lading klaargezet zodat iedereen kan meegenieten. Die willen we je uiteraard niet onthouden dus geniet mee met de mooiste foto’s die afgelopen zaterdag gemaakt zijn! Geniet er trouwens niet te lang van, want volgend weekend is het alweer tijd voor de volgende Red Bull Crashed Ice wedstrijd. Dan wordt het circus overgeheveld naar de enige natuurijs track van het seizoen: Jyväskylä in Finland! Houd ons dus in de gaten want ook daarvan ga je de livestream bij ons vinden.

Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice end Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice

Bron:

Foto's Red Bull

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws