Nieuws - 6 februari 2017   19:13 Red Bull Crashed Ice 2017 Saint Paul: Foto’s, Video’s en Uitslag!

Door:

Jauwza, nou de derde stop van Red Bull Crashed Ice die in Saint Paul, Minnesota werd gehouden was er echt weer eentje van formaat hoor! De baan was ronduit bruut te noemen, het aantal fans was niet te tellen, de winnaar is er eentje die je niet zou verwachten, de finale is spectaculair geweest en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wie er heeft gewonnen én alle actie vind je na de klik!

Wil je eerst de wedstrijd bekijken voordat je de complete recap inclusief uitslag gaat lezen? Dat kan, gewoon even op deze blauwe tekst klikken!

Het is werkelijk waar zonde te noemen dat Saint Paul in zo’n tijdszone zit waarbij Europa of volle bak in de kroeg staat of volle bak in dromenland is want oehlala, wat maken die Amerikanen er toch altijd een enorm feest van zeg. De hoeveelheid mensen die daar op afkomen is namelijk niet normaal te noemen en uiteraard willen alle Amerikaanse atleten, en dat zijn er nogal wat, voor hun thuispubliek presteren en het liefst net nog even wat beter dan de vorige keren.

Het parcours

Maar laten we eerst een blik werpen op het parcours die Red Bull Crashed Ice daar in Saint Paul, Amerika uit de grond heeft weten te stampen. 340 meter aan parcours, 35 meter verticale drop, een wallride, rhythm waves en dat was nog niet eens de helft van het parcours wat we besproken hebben. Ja, die derde stop is er eentje om rekening mee te houden en dat terwijl hij maar de helft aan lengte heeft als bijvoorbeeld de Finse editie!

Voor Saint Paul was ook de GoPro weer aangeslingerd zodat er onboard beelden te zien waren zelfs voordat de race was begonnen. Red Bull Crashed Ice ranglijstaanvoerder Cameron Naasz bleek wel in te zijn voor een extra ritje en dus kreeg ook hij een GoPro opgeschroefd. Het resultaat? Klik hieronder op play:

Nederlandse en Belgische prestaties

Het Amerikaanse Saint Paul is natuurlijk niet naast de deur en dat was ook terug te zien in de hoeveelheid aanmeldingen van atleten uit de BeNeLux. Maar goed, wanneer er drie goed presteren is dat beter dan wanneer je tien atleten hebt die minder goed presteren natuurlijk.

Met de stop in Amerika zouden we er achterkomen dat Petar Sevo bezig is aan een serieus seizoen waarbij hij zich telkens meldt bij de wedstrijden van Red Bull Crashed Ice! Kijk aan, daar houden we van en dat geldt ook voor Gwenael van Aken en Redlef Cornelis die eveneens veelal aanwezig zijn, maar heeft het ook nog tot een goed resultaat geleid?

Uiteindelijk zou het Petar Sevo zijn met de beste papieren voor de BeNeLux want hij wist namelijk op een 9e plek te eindigen in zijn categorie, waar beide Belgen het in de echte race het toch tot de best of 64 wisten te schoppen. Hier strandden ze op een respectievelijke 51e voor Gwenael en 57e plaats voor Redlef waarbij ze het zelf waarschijnlijk liever anders hadden gezien, maar al met al is het toch een prima prestatie!

De wedstrijd

Met twee hectische wedstrijden achter zich wisten de heren bovenin de ranglijst wat ze te doen stond. Bij deze gaan we meteen even een open deur in rammen want er moesten punten gescoord worden en het liefst zoveel mogelijk! Ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan en al helemaal wanneer iedere atleet van wereld niveau zich dat ten doel heeft gesteld.

Red Bull Crashed Ice

Dat was dus een aardige uitdaging waar de atleten zich mee bezig konden houden en zeker voor de gebroeders Moriarity werd het wel weer eens tijd dat ze op een plek zouden belanden die ze waard waren. De afgelopen keren was dat namelijk niet echt om naar huis te schrijven!

De Finale

De vraag van hierboven kunnen we beantwoorden met tekst dat het voor de helft is gelukt. De ene helft van de Moriarity familie haalde de top 10 namelijk niet eens, waar de andere het richting de finale wist te schoppen! Tussen de overige drie atleten zat geen Max Dunne of Scott Croxall, die 7e en 6e werden, maar wel Cameron Naasz, Kyle Croxall en Marco Dallago en deze vier… Die maakte er toch een heksenketel van daar in die finale, niet gezond!

Ja dat was wel een erg zieke finale van Red Bull Crashed Ice zeg. Het werd vanaf de start al stuivertje verwisselen wie er op kop zou liggen en na wat duw- en trekwerk kwam het aan op de quarterpipe, die aan het einde van de track stond. Met z’n allen kwamen ze aangestormd en hier ging het hele viertal dermate in de chaos waardoor het een bizarre finish zou gaan worden, met Dean Moriarity als uiteindelijke winnaar! Marco Dallago zag zijn kans ook schoon en gleed als tweede over de finishlijn, gevolgd door Cameron Naasz die nu voor de tweede keer al ternauwernood het podium complementeert.

Red Bull Crashed Ice

Red Bull Crashed Ice

Met dit algemeen klassement als resultaat:

Red Bull Crashed Ice

Vrouwen Finale

Bij de vrouwen zouden de ijzers uiteraard ook dermate geslepen worden dat ze precies net even wat sneller bij de finish zouden komen dan hun concurrenten. Zeker na Finland waren er een aantal vrouwen uit op revanche want op dat podium in Finland waren namelijk andere namen te vinden dan degene die menig persoon hadden verwacht!

Bij deze finale konden we een naam terug zien die we even hadden gemist, namelijk Myriam Trepanier. De vorige keer haalde ze namelijk de finales niet en dat moest dus even recht getrokken worden. Nou, dat heeft ze gedaan! Sterker nog, de Canadese heeft de hele wedstrijd naar haar hand gezet en hier de directe concurrenten in de finale Amanda Trunzo, Sadie Lundquist & Tamara Kajah achter zich te houden. De strijd moest dus tussen deze drie gaan voor de overige plekken op het podium en daar wisten Sadie (2e) en Tamara (3e) wel raad mee.

Red Bull Crashed Ice

Red Bull Crashed Ice

En daarmee is het algemeen klassement als volgt:

Red Bull Crashed Ice

Junior Finale

Dan door naar de finale van de Junioren die ook elke keer nog hebben laten zien dat ze zeker niet onderdoen voor de rest van het veld. De vorige keer in Finland bleek dat maar liefst het hele podium ook Fins zou worden, dus we vroegen ons al af of het nu in Amerika ook meteen een podium vol met Amerikanen zou opleveren!

Dat zou niet het geval zijn en eigenlijk kunnen we je meteen melden dat er geen enkele Amerikaan op het podium stond. Niet eens een finaleplek! Mirko Lahti, de winnaar van de vorige wedstrijd, zou wederom met de hoofdprijs richting huis gaan, waardoor hij de nummer twee Samuel Nadeau en drie Martin Darrau naar een trede lager stuurde.

Red Bull Crashed Ice

Red Bull Crashed Ice

En daarmee werd het algemeen klassement als volgt:

Red Bull Crashed Ice

Sfeerimpressie

We hebben er ondertussen drie kwart van de wedstrijden opzitten en het is onmogelijk spannend daar bovenin de ranking van Red Bull Crashed Ice. Het kan dan ook niet anders of de volgende stop in Ottawa, Canada wordt er eentje waar iedereen met het mes tussen de tanden zal gaan strijden! Daarvoor moeten we nog wel even wachten tot het weekend van 3 maart, maar goed… Gelukkig kunnen we eerst genieten van Saint Paul!

Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice Red Bull Crashed Ice

Bron:

Foto's: Red Bull    

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws