Nieuws - 29 januari 2018   13:26 Red Bull Crashed Ice 2018: Het parcours van Jyväskylä!

Door:

De tweede stop in het Red Bull Crashed Ice seizoen zit er ook weer aan te komen en dus is het hoog tijd om eens naar de track te kijken. Want natuurijs is sowieso al een mooie factor aan deze track, maar er zit nog meer aan te komen!

Eerst de vorige wedstrijd van Red Bull Crashed Ice bekijken voordat je je aan de track van Jyväskylä, Finland waagt? Dat kan! Gewoon even op deze blauwe tekst klikken.

Het seizoen van Red Bull Crashed Ice is nu echt van start gegaan en met de eerste stop in het Amerikaanse Saint Paul, Minnesota zouden we een heel mooie wedstrijd gaan zien. Met een uiteindelijke winnaar waarvan we van te voren ons geld er niet op in zouden zetten. Maar goed, dat we het nou eigenlijk niet bepaald zagen aankomen laat ook wel meteen zien waarom Red Bull Crashed Ice zo geniaal is, want iedereen kan er winnen!

Maar goed, dat zijn allemaal momenten waardoor we terug gaan naar Saint Paul, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Die wedstrijd is namelijk al verreden en dus kunnen we beter naar voren kijken! Het Finse Jyväskylä gaat de eerstvolgende plek worden waar alle nationale en internationale atleten naar toe zullen afreizen en hier zal een aardige uitdaging voor ze klaar liggen.

Want zeshonderd en dertig meter aan natuurijs, anyone? Yup, de enige track die alles op de natuurlijke wijze doet zal meer dan vijfhonderd meter lang zijn en dat is wel een aardig eind. Want bedenk je wel even, je moet als het goed is de baan niet één keer rijden!

Je begint uiteraard met de training en de kwalificaties, waarna je natuurlijk hoopt dat je zover mogelijk komt! Daarmee is het dus zaak voor atleten zoals Cameron Naasz en Marco Dallago dat de bovenbenen goed getraind zijn want verzuring kost secondes. Overigens is het niet alleen een lange track, maar zoals je hieronder gaat zien is het wel echt een uitdaging om ‘m heelhuids door te komen. Uitzenden doet Red Bull het ook en dus verzorgen ook wij weer de livestream voor je. 3 februari rond een uurtje of 1 in de middag, maar de echte tijdstippen en dergelijke krijg je nog van ons te horen. Houd ons dus in de gaten!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws