Nieuws - 12 oktober 2016   19:08 Red Bull Crashed Ice maakt 2016/2017 kalender bekend!

Door:

Riders ready! 5 second warning! Het is eindelijk weer zo ver, de meest knettergekke sport op schaatsen komt steeds dichter bij. Het zeventiende seizoen van Red Bull Crashed Ice gaat dit jaar van start en vandaag is de complete kalender met alle Main Events én Riders Cups online gezet! 

Jezelf met een noodgang van een downhill ijsbaan storten op een paar ijshockeyschaatsen terwijl je regelmatig aardige klappen maakt. Dat is Red Bull Crashed Ice! De sport is inmiddels uitgegroeid van één los event tot een hele rits aan wedstrijden waar zelfs een complete sportfederatie aan gekoppeld is. Ice Cross Downhill zoals de sport heet is groter dan ooit en dat gaan we dit jaar merken ook.

Red Bull Crashed Ice

Het nieuwe seizoen van Red Bull Crashed Ice heeft net als voorgaande jaren een splitsing tussen het Main Event en de Riders Cup, waarbij alleen de beste atleten zich kunnen plaatsen voor de grote Main Events die ook altijd via de livestream beschikbaar zijn. Tijdens de Riders Cup kunnen andere atleten ervaring opdoen en punten verzamelen in de hoop mee te kunnen doen aan de grote wedstrijden!

Main Events

En bij die grote wedstrijden zijn er voor het aankomende seizoen twee nieuwe toevoegingen op de kalender te vinden. Het seizoen wordt afgetrapt op een volledig nieuwe locatie, namelijk het Franse Marseille! Vervolgens staat de enige natuurlijke baan van het seizoen op de planning met de stop in het Finse Jyväskylä / Laajis en vervolgens trekt het hele circus naar de Verenigde Staten voor Saint Paul. De afsluiting van het seizoen krijgt ook weer een nieuwe locatie, namelijk het Canadese Ottowa!

Red Bull Crashed Ice

Kalender:

13 – 14 januari 2017: Marseille, Frankrijk
20 – 21 januari 2017: Jyväskylä / Laajis, Finland
3 – 4 februari 2017: Saint Paul, Verenigde Staten
3 – 4 maart 2017: Ottowa, Canada

Tijdens deze Main Events trekt Red Bull alles uit de kast en bouwen ze speciale courses die wel 600 meter lang kunnen zijn en vol zitten met jumps, scherpe bochten en andere lastige obstakels in het ijs.

“Deze sport blijft maar groeien en dit jaar gaan we het naar een hoger niveau tillen”, aldus Christian Papillon, de grote baas van het kampioenschap. “Twee populaire stops in Jyväskylä / Laajis en in Saint Paul keren weer terug, maar daarnaast hebben we twee nieuwe races op geweldige locaties. Le Vieux Port de Marseille is een hele bijzondere plek omdat het niet eens in de buurt komt van een winterse stad en met Ottowa hebben we weer een mooie nieuwe locatie om te introduceren. Het gaat geweldig worden!”

Riders Cup

De Riders Cup is een competitie door riders, voor riders. Verschillende Crashed Ice deelnemers organiseren deze wedstrijden en dit is dé kans voor nieuwelingen om aan de sport mee te doen. Iedereen kan zich inschrijven en je kan punten verdienen voor het grote klassement, al zijn dit er uiteraard minder dan bij de Main Events.

Oostenrijk heeft de afgelopen jaren al de eer gehad om het seizoen te starten en dat doen ze dit jaar weer in Wagrain – Kleinarl, door als enige competitie in 2016 te starten! Vervolgens is er een wedstrijd in Rautalampi, Finland, een wedstrijd in Sherbrooke, Canada en daarna in het Russische Moskou. De laatste twee wedstrijden vinden plaats in La Sarre, Canada en Bathurst, Canada.

Kalender

10 december 2016: Wagrain-Kleinarl, Oostenrijk
28 januari 2017: Rautalampi, Finland
28 januari 2017: Sherbrooke, Canada
4 februari 2017: Moskou, Rusland
18 februari 2017: La Sarra, Canada
25 februari 2017: Bathurst, Canada

Kampioenschap

De Main Events zijn de grote wedstrijden en hier zijn dan ook de meeste punten te verdienen voor de atleten. Dit jaar kunnen we er donder op zeggen dat de grootste atleten weer aan de start gaan verschijnen, waaronder regerend kampioen Cameron Naasz, oud kampioen Scott Croxall en natuurlijk de Dallago broers. Met Main Events verdien je de meeste punten, maar ze zijn niet zomaar voor iedereen toegankelijk! De top 64 atleten van de wereldranglijst krijgen toegang tot deze events, terwijl er ook nog kwalificaties gehouden in de dagen voor een Main Event. Tijdens de shoot-outs wordt vervolgens bepaald wie er door mogen naar de finale rondes waar via een knock-out format naar de grote finale wordt gewerkt.

De Riders Cup is veel toegankelijker al kan je daar ook veel minder punten mee scoren, slechts 25% van de punten die je bij een Main Event kan verdienen. Voor de rookies is dit een mooie kans om ervaring op te doen en punten bij elkaar te schrapen. Als je bij één van de Riders Cup wedstrijden in de top drie terecht weet te komen krijg je overigens meteen een startbewijs voor het eerstvolgende Main Event!

Uiteindelijk wordt het kampioenschap bepaald door de scores van Main Events en Riders Cup wedstrijden bij elkaar op te tellen, waarbij de drie beste Main Event resultaten en de drie beste Riders Cup resultaten mee tellen. Een keer een slechte dag hebben is dus geen probleem.

Wie o wie pakt dit jaar het kampioenschap? Vorig jaar hadden we een gigantische strijd tussen Cameron Naasz en Scott Croxall waarbij Naasz er met de prijs vandoor ging. Er is nog geen enkele Crashed Ice atleet geweest die twee titels heeft gewonnen en Naasz en Croxall zijn er allebei op gebrand om dit als eerste voor elkaar te krijgen. Gaat het ze lukken? Uiteraard fixen wij weer de livestreams van deze wedstrijden zoals je dat van ons gewend bent. Blijf ons in de gaten houden zodat je niets hoeft te missen!

Red Bull Crashed Ice

Bron:

Foto's: Red Bull Content Pool

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws