Nieuws - 25 november 2015   18:04 Red Bull Crashed Ice showt parcours van Quebec City!

Door:

Heerlijk om te mogen constateren dat Red Bull Crashed Ice er weer aan zit te komen. Wat zeggen we, het is nog maar een paar nachten slapen en dan start het feest al! Des te meer reden om eens de track van de eerste stop onder de loep te nemen en zoals we gewend zijn van Quebec City gaat ook deze een hele dikke worden!

Aankomend weekend gaat het Red Bull Crashed Ice seizoen van start met de eerste van vier ‘Main Events‘. Het Canadese Quebec heeft dus de eer om het nieuwe seizoen af te trappen en alle grote namen hebben de afgelopen weken keihard getraind om er helemaal klaar voor te zijn. Op vrijdag 27 november beginnen ze met de training en de shootouts en op zaterdag 28 november is het dan tijd voor de grote finale.

We kunnen je overigens alvast verklappen dat wanneer er een livestream online staat wij ‘m zullen sharen dus houd de site goed in de gaten. Voordat het zover is zullen we je uiteraard laten weten wanneer je in moet tunen, anders is het ook een kwestie van mosterd na de maaltijd.

Maar goed, zo ver is het allemaal nog niet en voordat we overal antwoorden op willen hebben gaan we eerst even naar de track gluren. Die is dit jaar ook met 460 meter totaal niet kort te noemen en ondertussen gaan de deelnemers ook nog even langs 7 bochten en 60 meter in hoogteverschil naar beneden. Verder zien we een hoop rechte stukken die de verzuring in de benen des te groter maken als je daar weer op snelheid moet komen!

Something BIG will happen in Quebec City this week. #crashedice is back. Photos from Le Journal de Québec // Annie T. Rousse.

Posted by Red Bull Crashed Ice on maandag 23 november 2015

Daarnaast is er een hoop wat de video niet laat zien en dan hebben we het over vals platte stukken, maar ook de oneffenheden in het parcours die later op het weekend alleen maar erger worden zijn natuurlijk niet duidelijk bij deze 3d versie. Al met al kunnen we stellen dat dit er weer eentje is waar de deelnemers zich weer tot het uiterste kunnen pushen! Door de lange rechte stukken zullen de tijden waarschijnlijk erg dicht bij elkaar liggen waardoor het maken van een klein foutje gelijk snoeihard afgerekend zal worden.

Bart van Roosmalen

Helaas moeten we het dit jaar doen zonder Red Bull Crashed Ice atleet Bart van Roosmalen, maar gelukkig is hij wel via de site aanwezig! Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe Bart dit in vredesnaam gaat doen en daarop kunnen we antwoorden dat Bart met ingang van vandaag dé Red Bull Crashed Ice expert op Snowchamps is! Hij zal bij iedere stop zijn expertise laten horen met betrekking tot de track, maar ook krijgen we te horen wie er volgens hem achteraf richting het podium gaat. Dus Bart, take it away!

“Het parcours is niet heel veel anders dan vorig jaar, de startgate is standaard en daarna is het een stukje vliegen waarbij je laag aan de grond blijft. Na die landing pak je een behoorlijke snelheid. Op de video lijkt het best rechttoe rechtaan, maar je weet nooit hoe een bocht of kicker er echt bij ligt, soms is het best wel schuin en is een helling een stuk steiler.”

“De triple waves en de rollers zijn toch altijd wel lastig, zeker als je met z’n vieren bent omdat je heel snel uit balans raakt. De banked turn is ook tricky omdat je daar een hele goede lijn moet pakken. Als je iets te ver naar boven gaat rem je heel erg af waardoor je gelijk heel veel snelheid tekort komt. Mijn eerste ingeving is dat het parcours er niet heel moeilijk uitziet op de video, maar in de werkelijkheid is het altijd anders en dan is zo’n track toch wel erg imposant.”

En wie zijn er volgens Bart de grote kansmakers op de overwinning in Quebec? “Derek Wedge is iemand waar je altijd rekening mee moet houden, hij is heel specialistisch aan het trainen en scoort op eigenlijk iedere track heel erg goed. Hij is iemand die eigenlijk altijd in de top 8 staat en een goede kans maakt op de finale. Scott Croxall, de kampioen van vorig jaar is zo atletisch als de neten en heeft nog steeds potentie om te groeien. De Moriarity broers zijn nog niet constant genoeg, dus die kunnen misschien wel richting de finale komen, maar ik zie ze niet snel voor de overwinning gaan. Derek Wedge, Scott Croxall, Kyle Croxall, Cameron Naasz en de Dalago broers blijven toch wel echt de favorieten.”

Het verwachtte podium in Quebec volgens Bart van Roosmalen:

1. Scott Croxall
2. Kyle Croxall
3. Derek Wedge

Heeft Bart het bij het rechte eind? Aankomende zaterdag krijgen we het antwoord! Blijf Snowchamps in de gaten houden voor al het nieuws rondom Red Bull Crashed Ice en uiteraard de livestream wanneer de wedstrijd daadwerkelijk los gaat barsten.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws