Nieuws - 22 december 2019   20:46 Red Bull Ice Cross 2020 moet het dit jaar zonder Maxwell Dunne doen

Door:

Een behoorlijke aderlating voor Maxwell Dunne en Red Bull Ice Cross 2020, want door een blessure gaat Dunne niet meer in actie komen!

Zuur is het zeker, want de Amerikaanse atleet, die geregeld in de top tien rondzwierf en her en der wat uitschieters had, mag zich dus vanwege een knie blessure op andere dingen gaan focussen dan Red Bull Ice Cross 2020.

Blijkbaar had de knie van Maxwell Dunne al langer te kennen gegeven dat het allemaal niet helemaal zuivere koffie was en nu moest de knoop doorgehakt worden. Dat heeft Dunne overigens aardig weten uit te stellen allemaal, want bij de wedstrijd van Red Bull Ice Cross (toen nog Red Bull Crashed Ice) in 2018 in St. Paul was het allemaal gebeurd.

Dunne liet zich hierdoor alleen niet uit het veld slaan en daar moeten we ‘m wel credits voor geven, maar nu heeft de knie toch gewonnen. Fysiotherapie en rust gaat het worden voor de top tien atleet uit de Red Bull Ice Cross wedstrijdenreeks.

Het kan zijn dat je dit nieuws van Maxwell Dunne wat vroeg vindt en je afvraagt waarom hij niet nog even doortraint aangezien de 1000 punten wedstrijden van Red Bull Ice Cross 2020 in februari starten, maar het ligt iets gecompliceerder dan dat.

In de kalender van Red Bull Ice Cross 2020, die je achter deze blauwe tekst vindt, zie je dat er ook meerdere wedstrijden zijn en de concurrentie is ondertussen zo moordend dat de top 20 eigenlijk altijd wel kiest om ook die wedstrijden mee te doen. De keuze van Maxwell Dunne is er dus niet eentje die zomaar uit de lucht komt vallen.

Bij deze wensen we Maxwell Dunne veel sterkte met de revalidatie en we zijn benieuwd hoe het komende seizoen bij Red Bull Ice Cross zal gaan!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws