Nieuws - 14 maart 2020   15:03 Red Bull Ice Cross afgelast vanwege Coronavirus, Cameron Naasz uitgeroepen tot kampioen

Door:

Vanwege het hele coronavirus heeft Red Bull nu ook een streep gezet door de komende wedstrijden van Red Bull Ice Cross 2020. Daardoor hebben we dus ook meteen een winnaar: Cameron Naasz!

Het virus houdt iedereen in z’n greep en uiteraard merkt Red Bull Ice Cross daar ook wat van. Het is en blijft een evenement die groots wordt uitgepakt én waar veel mensen op één plek tegelijk zijn, waardoor ook de organisatie van de meest leipe downhill wedstrijd op schaatsen z’n verantwoordelijkheid moest nemen.

Wat betreft de wedstrijden waren er al wel een aardig aantal verreden, maar van de grote jongens moesten er nog twee een winnaar gaan krijgen.

De ATSX 500 punten wedstrijden in bijvoorbeeld Judenburg, Oostenrijk en Praloup, Frankrijk zijn al verreden, maar ook de contest in Mont du Lac, Amerika heeft al een winnaar. Maar bijvoorbeeld van de ATSX 1000 punten wedstrijden, de échte beukers dus, was enkel Yokohama in Japan succesvol afgerond.

Zo stond Nur Sultan in Kazachstan nog op de planning en moest er ook nog afgereisd worden naar Moskou voor de allerlaatste wedstrijd van het seizoen, ook al kan daar nu dus een streep doorheen. Net zoals één ATSX 500 wedstrijd en twee ATSX 250 wedstrijden.

Cameron Naasz

En met die keuze krijg je dus ook meteen een winnaar! De wedstrijden worden niet opgeschort naar een andere datum in het jaar waardoor het Red Bull Ice Cross seizoen er alweer opzit voordat je er erg in hebt. Bij de heren waren het eigenlijk twee winnaars die uit de bus kwamen rollen, want Cameron Naasz en Kyle Croxall hadden beide 2550 punten bij elkaar gecrost, ook al zou Naasz in onderling resultaat de beste zijn. Dit alles vanwege zijn ATSX 1000 overwinning in Yokohama! Luca Dallago was de beste van de rest van het veld, hij volgde met 2050 punten.

Bij de vrouwen kon Jacqueline Legere haar gouden medaille in ontvangst nemen en zichzelf koningin van Red Bull Ice Cross noemen, want met 2550 punten liet ze liet Amanda Trunzo (2425 punten) en Anais Morand (2050 punten) achter zich.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws