Nieuws - 14 december 2019   13:21 Red Gerard opent ‘Red’s Backyard’ een open park in Copper Mountain

Door:

“Huh, een open park? Maar dat zijn toch alle parken?” Nou, nee. Normaliter als de liften dicht zijn kan je niet zo heel veel meer, maar dat gaat bij het park van Red Gerard in Copper Mountain niet op!

Want we zullen meteen even het mooie aan dit hele verhaal vertellen: het is een park dat gewoon te snowboarden valt als je gaat hiken. Er is dus helemaal geen lift pass voor nodig of iets dergelijks!

Het idee erachter is dat ze een ‘achtertuin principe’ willen gaan maken, waar je uiteraard ook geen skilift hebt staan. Of naja, het merendeel van ons dan. En in dat geval moet je dus hiken! Verder moet het park ook wel echt gaan worden zoals Red Gerard z’n achtertuin ook ingevuld heeft, maar nu dus met iets professionelere rails en dergelijke. En om het helemaal af te maken staan er dalijk ook rails die je bij de grote events ook nog eens voorbij ziet komen.

Klinkt allemaal erg goed moeten we zeggen, maar het wordt dus nog mooier. “Mijn visie is dat als je naar de berg komt om te railen, dan is het zuur als je 100 dollar voor een liftpas moet betalen. En in dit geval hoeft dat dus niet!” aldus Gerard, die hiermee de drempel om te gaan snowboarden wilt verlagen.

Overigens is het feest nog niet over voor Red Gerard en z’n park sessies, want ook Park City en Killington zullen een achtertuin van Red Gerard gaan krijgen. Dit alles vanwege de samenwerking die Gerard heeft met de grote papa van Copper Mountain, genaamd Pwdr Corp. Wat ons betreft een erg vette zet van de jonge Olympiër!

Foto: U.S. Ski & Snowboard

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

9 augustus 2020

Zondag WTF #391

Heeft iemand Nederland verplaatst richting Afrika? Of wat is er aan de hand? Hoe dan ook, probeer nog maar een beetje af te koelen met een verse dosis WTF!  Lees Meer…

WTF

2 augustus 2020

Zondag WTF #390

Een dikke vette hittegolf en de winter is nog lang niet in zicht. Deze zomer duurt toch wel heel erg lang zo. Wist je dat husky’s eigenlijk hele grote mietjes zijn?  Lees Meer…

Meer Nieuws