Nieuws - 20 januari 2017   9:46 Reddingsoperatie in Italië gaat door, nog geen overlevenden gevonden

Door:

De reddingsactie in het Italiaanse hotel, dat door een lawine is getroffen, gaat nog altijd door, maar het begint een uitzichtloze situatie te worden. De reddingswerkers moeten bijna alles met de hand doen en tot dusver hebben ze nog altijd geen teken van leven gevonden.  Update 11.51: Er zijn overlevenden gevonden!

De reddingsactie, die meer dan 24 uur geleden begon, is nog steeds bezig en nog altijd is er vrijwel geen groot materieel aanwezig om de zoektocht makkelijker te maken, waardoor de reddingswerkers met de hand bezig zijn. Ook is er iets meer bekend over de staat van het hotel en dat voorspelt niet veel goeds.

Van het grote hotel is namelijk alleen de eerste verdieping nog redelijk intact en zelfs die is 10 meter opgeschoven door de zware lawine. De rest van het gebouw is ingestort, zit helemaal vol met brokken sneeuw en delen zijn getroffen door omgevallen bomen. Het hotel is volledig verwoest en dat maakt de zoektocht zo ontzettend moeilijk.

Er is nog steeds geen teken van leven gevonden in het hotel waardoor de overlevingskans erg klein is geworden. Er waren 29 mensen aanwezig in het hotel en volgens de laatste berichten zouden ze zich ten tijde van de lawine al opmaken voor een evacuatie. In het gebied waren namelijk meerdere aardbevingen geweest en de gasten waren aan het wachten totdat de wegen vrijgemaakt waren zodat ze konden vertrekken. Waarschijnlijk stond een groot deel van de gasten te wachten in de lobby toen het hotel getroffen werd.

Lawine

Tot dusver zijn er twee overlevenden, die buiten stonden en de lawine aan zagen komen. Zij zijn een auto ingevlucht en konden de hulpdiensten inschakelen. Volgens de berichtgeving van de overlevenden hebben de hulpdiensten niet snel gereageerd. De lawine kwam rond 17.00 uur naar beneden en pas om 20.00 kwam er een reactie. Of dit te maken heeft met telefoonmasten die neergehaald zijn door lawines en aardbevingen is overigens nog niet bekend.

Ondanks de zware omstandigheden blijven de reddingswerkers doorgaan met de zoektocht. Volgens Italiaanse media zijn er nu drie lichamen geborgen en naar de rest van de slachtoffers zijn ze nog steeds op zoek. Het blijft sneeuwen in het gebied en het is ook nog eens erg koud, waardoor de kans op overlevenden zeer klein is geworden.

Update 11.51

Italiaanse media melden zojuist dat de reddingswerkers zes overlevenden hebben gevonden in het getroffen hotel. Waar ze zich bevinden en of ze de overlevenden al onder het puin vandaan hebben gehaald is nog niet bekend.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

16 juni 2019

Zondag WTF #333

Al depressief, wetende dat de zomer nog heel lang gaat duren? We feel you. Tijd om de realiteit weer even te ontsnappen, het is WTF o’clock!  Lees Meer…

Meer Nieuws