Nieuws - 24 januari 2017   18:16 Reddingswerkers gaan door, overlevende hotel Italië doet haar verhaal

Door:

58 uur doorbrengen in een ingestort hotel met overal sneeuw om je heen terwijl het ijskoud is en je niks meer kan. De overlevenden van de lawine bij het hotel in Italië hebben het heel erg zwaar gehad en een van die overlevenden doet nu haar verhaal terwijl de reddingsactie nog steeds bezig is. 

De tragedie rondom het lawineongeval in Italië loopt nog steeds en de reddingsdienst heeft de hoop nog altijd niet opgegeven! Er zijn inmiddels 9 overlevenden onder het puin vandaan gehaald en ze hebben zelfs 3 kleine puppy’s onder de sneeuw vandaan gehaald. Het officiële dodental is inmiddels opgelopen tot 14 en er zijn nog steeds 15 mensen vermist.

Georgia Galassi, een 22-jarige student, was in het hotel toen het gebeurde en werd na 58 gered door de reddingsdienst. Tegenover Italiaanse media heeft ze nu haar verhaal gedaan over het ongeval. Ze was samen met haar verloofde in de lobby van het hotel toen de lawine naar beneden kwam en het hotel bedolven werd onder 120.000 ton sneeuw.

De lobby werd direct getransformeerd van een open ruimte tot een soort ondergrondse grot waar geen geluid en licht meer doorheen kwam. Het was pikdonker al konden de overlevenden elkaar na een paar minuten vinden om bij elkaar te blijven.

“Alles kraakte en stortte in. Het was pikdonker en we konden geen geluid van buiten meer horen. Onze stemmen echode door de lobby heen en al snel raakten we al ons gevoel van tijd kwijt.” Galassi gaf aan dat ze het tijdens die 58 uur erg zwaar had en dat ze veel angst heeft gehad, maar dat de groep elkaar erdoorheen gesleept heeft en hoop hebben gehouden.

Tijdens deze 58 uur hadden de overlevenden niks te eten en ook hadden ze niks om warm te blijven. Om toch nog vocht binnen te krijgen aten ze de sneeuw in de lobby en pas op vrijdag konden ze iets horen van de reddingswerkers die bezig waren.

Inmiddels is deze hele groep gered uit het hotel, maar zijn er dus nog veel mensen vermist. De kans op overleving wordt steeds kleiner al haalt de reddingsdienst wel hoop uit het feit dat ze de drie puppy’s nog levend onder de sneeuw vandaan hebben gehaald. Zolang er nog mensen onder het puin en de sneeuw liggen blijven ze doorgaan, er zijn nu ongeveer 100 mensen actief in het gebied

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws