Nieuws - 13 januari 2021   13:56 Regio Kitzbühel treft maatregelen vanwege verspreiding Britse coronamutatie

Door:

De Britse mutatie van het coronavirus heeft zijn weg gevonden naar Oostenrijk en daar is de angst goed toegeslagen. Er is al een clusterbesmetting ontdekt en ook de slalom in Kitzbühel ondervindt gevolgen hierdoor! 

Alsof de coronapandemie nog niet genoeg kopzorgen brengt, is er nog eentje bij gekomen. De Britse mutatie, die veel besmettelijker lijkt te zijn dan de ‘gewone’ variant die al enige tijd rondgaat, weet de gemoederen flink bezig te houden. Ook in Oostenrijk voelen ze inmiddels de gevolgen hiervan en moeten ze nu al maatregelen nemen om de nieuwe Britse variant de kop in te drukken.

Jochberg

In het Tirolse Jochberg is in ieder geval een clusterbesmetting ontdekt met 24 mensen die in korte tijd een coronabesmetting hebben opgelopen, waarvan nu ‘zeer sterke vermoedens zijn’ dat 17 daarvan de nieuwe Britse variant bij zich dragen. De eerste signalen van coronabesmettingen in Jochberg zouden al op 3 januari zichtbaar zijn, maar het duurt lang om met zekerheid te zeggen of dit de nieuwe gemuteerde variant is.

Van de besmette personen in Jochberg is een groot gedeelte afkomstig uit Groot-Brittanië, die in Jochberg zijn voor het volgen van opleidingen. Vermoedelijk dat de besmettelijke variant op deze manier in dorp terecht is gekomen en het feit dat de 17 vermoedelijke Britse besmettingen allemaal in dezelfde accommodatie verblijven, versterkt dat alleen maar.

Deze clusterbesmetting leidt er toe dat heel Jochberg nu on rap tempo een PCR test kan laten doen, om de verspreiding in dit dorp hopelijk snel in te dammen en te voorkomen dat het verder gaat naar andere delen van Oostenrijk.

Kitzbühel

Aangezien Jochberg in het district Kitzbühel ligt en veel mensen uit Jochberg ook in Kitzbühel komen, worden daar nu ook maatregelen getroffen. Komend weekend zouden eigenlijk twee Alpine Ski World Cup Slalom wedstrijden plaats vinden in het dorp, maar deze zijn inmiddels geannuleerd uit vrees voor verdere verspreiding.

De legendarische Hahnenkamm wedstrijd, die een week later op de planning staat, zou vooralsnog wél door kunnen gaan, al houden ze ook daarvoor een slag om de arm. De komende dagen wordt er uitvoerig getest op het coronavirus in heel district Kitzbühel en als er toch veel nieuwe besmettingen bij komen, dan kan ook die wedstrijd onder druk komen te staan.

Één van de slalom wedstrijden in Kitzbühel was al een vervanger voor een eerder geannuleerde wedstrijd in Wengen. Op dit moment wordt gekeken naar alternatieven, waarbij mogelijk de Hermann Maier afdaling in Flachau ingezet kan worden om alsnog een wedstrijd te verrijden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws