Nieuws - 23 februari 2018   17:34 Reizigers opgelet! ANWB voorspelt Zwarte Zaterdag

Door:

Ja hoor, de files zijn ook dit weekend weer in grote hoeveelheden aanwezig. Het is weer vakantietijd en dus gaat het megadruk worden! 

Als je morgen richting de sneeuw gaat, dan moet je serieus rekening houden met aardig lange files. Richting de Alpen wordt namelijk weer een Zwarte Zaterdag verwacht met flinke files op vrijwel alle belangrijke toegangswegen. Volgens de ANWB vertrekken 450.000 Nederlanders naar de sneeuw en dus is de chaos helemaal compleet!

Duitsland

Jawohl, ook in Deutschland gaat het helemaal los. Tot aan het begin van de middag kan je grote drukte verwachten en waarschijnlijk wordt deze het ergste rond het zuiden van het land. Rondom Munchen sta je waarschijnlijk helemaal stil!

Oostenrijk

Ook in Oostenrijk kan je extreme drukte gaan verwachten en vrijwel op alle toegangswegen! De Fernpass (B179) gaat echt extreem druk worden met zware files en op de A10 is het niet anders. Ook moet je rekening houden met extreme files rondom de skigebieden zelf, aangezien dit vrij kleine wegen zijn die volledig dicht gaan stropen. Good luck!

Frankrijk

In Frankrijk wordt het volgens de verwachting iets minder druk, maar nog steeds lekker file rijden. Ook hier zal het tot aan het einde van de middag stervesdruk gaan worden, met de grootste drukte op de A40 en de A43. Na Albertville moet je rekening houden met zware files en de toegangswegen naar de Franse skidorpen gaan helemaal vast zitten. Deze files kunnen soms erg lang duren, waardoor je ook in de avond nog vast kan staan.

Zwitserland

Zwitserland ontspringt de dans meestal redelijk, maar ook hier zal het nog steeds raak zijn. Op de A1 en de A2 worden files verwacht en rondom de Gotthardtunnel kan je de grootste files gaan verwachten.

Overig advies

De ANWB heeft nog meer advies de wereld in gestuurd, zo zeggen ze dat je er goed aan doet om extra dekens en warme kleding mee te nemen. Het gaat namelijk behoorlijk koud worden en als je auto er dan mee stopt ben je aardig de lul. Oftewel, zorg dat je jezelf een beetje warm kan houden!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws