Nieuws - 13 maart 2020   20:52 Rest van Oostenrijk sluit gebieden, reisadvies Frankrijk aangescherpt

Door:

Karinthië en Steiermark waren nog officieel geopend, maar daar komt nu ook een einde aan. Alle Oostenrijkse skigebieden gaan vanaf maandag dicht en ook is het reisadvies voor Frankrijk bijgesteld. 

Volgend op Vorarlberg en Tirol zijn nu vrijwel alle skigebieden in Oostenrijk dicht vanaf komende maandag. Zojuist is namelijk bekend gemaakt dat de skigebieden in Karinthië en Steiermark ook dicht zullen moeten gaan, waardoor het volledige winterseizoen in Oostenrijk volledig stil ligt.

Vanaf maandag kan er dus simpelweg niet meer gewintersport worden in het Alpenland en de maatregelen in het land stapelen zich ondertussen steeds verder op. Paznaun is al geïsoleerd, evenals St. Anton, maar het gaat nog verder. De treinverbinding met Zwitserland is stilgelegd en Oostenrijk wordt ondertussen steeds verder geïsoleerd om het virus in te kunnen dammen.

Reisadvies

In Oostenrijk gelden dus behoorlijke maatregelen, maar het reisadvies van de Nederlandse overheid is ondertussen nog steeds hetzelfde: geen beperkingen of bijzondere veiligheidsrisico’s.

Dit is een ander verhaal in Frankrijk: de Nederlandse overheid heeft zojuist het reisadvies bijgesteld. Deze is gegaan naar code geel, wat staat voor veiligheidsrisico’s. Bijzonder genoeg nemen de Fransen zelf vooralsnog geen grootschalige maatregelen in de skigebieden, al lijkt dit voor nu slechts een kwestie van tijd. De situatie wordt in rap tempo steeds slechter en het lijkt dan ook onvermijdelijk dat er stappen genomen gaan worden om ook in Frankrijk een verdere uitbraak tegen te gaan. Wel zijn ondertussen alle sportevenementen platgelegd in het land.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws