Nieuws - 21 december 2016   19:28 Review en winactie: Beveilig je wintersportgear met de Safeman

Door:

Er is werkelijk waar niets erger dan na een heerlijke lunch in het zonnetje, op het terras van een piste restaurant (lees: de perfecte wintersportlunch) terug te komen bij je gear om er achter te komen dat ze ongewild van eigenaar zijn verwisseld. Dat vond Safeman ook en daarom besloten zij om een apparaatje te bouwen die er voor moest zorgen dat jij én relaxed kan chillen op het terras én dat je spullen er naderhand nog staan. Maar, werkt het ook? En hoe werkt het? Wij hebben ‘m getest en jij kunt ‘m winnen! Update: De winnaars zijn bekend!

Het is ons laatst nog overkomen dat onze spullen een nieuwe eigenaar had gekregen zonder dat wij daar wat vanaf wisten. Nou, we weten niet of je het wel eens hebt meegemaakt, maar op dat moment gooi je het liefst iedereen en alles op één hoop om er naderhand al schreeuwend overheen te stampen. Want natuurlijk, zelf staan we ook standaard te kwijlen naar de nieuwste gear die rustig leunend tegen een rek staat, maar meenemen? Nee, dat zou nooit in ons hoofd opkomen. Maar goed, helaas is dat niet bij iedereen het geval.

Over je schoenen hoef je je niet bang te maken. Want tenzij je zó hard bent gegaan bij de apres ski, dat je er niets van merkt wanneer ze je schoenen uit doen, zullen die altijd bij je blijven. Maar dat geldt natuurlijk niet voor je andere gear en zeker wanneer het over een nieuw setje ski’s of een nieuw snowboard gaat wil je gewoon zeker weten dat je spullen er nog staan wanneer je terugkomt. En daar, daar komt Safeman om de hoek kijken!

Wat is het, wat doet het

Safeman is een apparaatje dat er voor zorgt dat je op een handige en snelle manier je gear kan beveiligen. Uiteraard, dit kan je ook gewoon doen door een fietsslot te gebruiken, of een cijferslot, maar echt ideaal? Nee, dat kan je het nooit noemen.

Safeman

Wat je wilt is dat je ‘m én snel vast en los kunt maken én dat hij hufterproof is én dat hij niet te duur is. En dat, dat is Safeman eigenlijk alle drie. Wij hebben ‘m meegenomen naar de Kaunertaler Gletscher waar KaPOW 2016 (Ripstar zijn Freeride & Seizoensopening -red.) van start ging en daar hebben we ‘m getest. Overigens moeten we er wel meteen bij zeggen dat het in die periode alleen koud was. Voor die test is hij trouwens met vlag en wimpel geslaagd, maar verse sneeuw is er dus niet op gevallen.

Maar goed, het begon natuurlijk allemaal al in het huisje toen de Safeman uit de doos kwam, want tja… Het oog wilt ook wat. Wat dat betreft kan het lastig fout gaan, maar al met al is het ontwerp makkelijk zonder teveel fratsen. De kleuren die we te reviewen kregen (rood, wit en blauw) zagen er fancy uit en hij is niet zo bizar groot. Ook wel handig wanneer je ‘m ff in je broekzak wilt doen bijvoorbeeld. Natuurlijk, het ontwerp kan met een diameter van 7,5 cm kleiner, maar het draad van 75 cm moet ook ergens heen en dat hebben ze op deze manier handig opgepakt zonder dat het irritant is.

Safeman

Verder hebben wij ‘m op meerdere momenten van de dag getest en we moeten zeggen dat we er al met al zeer tevreden over zijn. Niet alleen kan hij één set vastzetten, ook een tweede set ski’s kan gewoon beveiligd worden zoals je hierboven ziet. Het handigheidje die je wel even moet vinden is er achterkomen wanneer de Safeman op slot zit en wanneer het tijd is om ‘m op te rollen. De clue is namelijk dat je de sleutel pas nodig hebt wanneer je ‘m gaat losmaken! Ja, dat deden we dus even verkeerd.

Verder moet je even uitpluizen hoe je de draad uitgerold krijgt, want ga je er aan trekken, of draai je ‘m los? En waar houd je ‘m beet? Dit is het enige, echte puntje waar we tegenaan liepen, aangezien onze hersens dachten dat het wel handig was om de Safeman uit te draaien, terwijl de ontwerpers juist de trekken variant in het leven hadden geroepen. Het kan beide, maar die eerste zorgt er voor dat de Safeman soms wat stroef losgaat, in tegenstelling tot het uittrekken. En denk er om, dan moet je dus jezelf en niet het spul de schuld geven!

Verder moet je, om ‘m uit te rollen, de ‘ster’ vasthouden in plaats van het zwarte gedeelte en eh… Dus niet andersom. Maar goed, ze gaven de Safeman dan ook aan team chaos mee! Zoals iedere Hollander gingen ook wij eerst klooien om naderhand de demo video pas te bekijken, die overigens erg helder is, maar uiteindelijk hadden we ‘t al onder de knie voordat we de video aanzette. Of nouja, we hebben naderhand stiekem nog wel even gekeken om te zien of we ‘m niet gewoon aan het slopen waren wanneer we gingen draaien, ook al zal dat dus bij de gemiddelde Nederlander met een beetje inzicht niet aan de orde zijn. Sterker nog, je kunt het waarschijnlijk met je ogen dicht doen.

Conclusie

Al met al vinden we dit zeker een geslaagde uitvinding van de heren van Safeman. Geen geneuzel, gewoon doen waar het voor gemaakt is en dit op een super makkelijke manier, dat is waar je zo’n apparaat voor koopt en dat heeft Safeman goed begrepen. Zelfs wanneer je nog een grotere hoeveelheid ski’s en/of snowboards vast wilt zetten is daar met de grotere broer genaamd Safeman T nog een mogelijkheid voor, dus wat wil je nog meer? Qua kosten van 20 euro per stuk hoef je het ook zeker niet te laten, al is het alleen maar wanneer je kijkt naar de prijs die je voor je ski’s en/of snowboard hebt betaald. Daarnaast is het een mooi en handig kadootje voor onder de kerstboom want duur vinden we ‘m niet! Kopen kan je hierrr.

En het allerbelangrijkste; Op de grote vraag of we onze spullen toevertrouwen aan de kwaliteit en sterkte van Safeman? Daarop kunnen we dan ook volmondig ja zeggen. En het gebruiksgemak? Veel makkelijker dan dit zal het niet gaan!

Winactie

Het is natuurlijk leuk om te lezen over iemand die ‘m heeft getest, maar het is uiteraard nog leuker wanneer je ‘m gewoon zelf kunt gaan gebruiken! Daarom mogen wij in samenwerking met Safeman twee sloten weggeven met een kleur naar keuze. Het enige wat jij even moet doen is naar onze Facebookpagina gaan (klik daarvoor hierrrr) en onder de Safeman post laten weten waarom jij zo’n apparaatje nodig hebt! Mailen naar info@snowchamps.nl onder vermelding van ‘Safeman Winactie’ mag natuurlijk ook.

Degene met de meest creatieve, of bijzondere, of meest hartverwarmende reactie/verhaal/foto/video krijgt er eentje toegestuurd. We gaan door totdat we denken “ja, als die er geen nodig heeft dan heeft niemand dat!” of tot dinsdag 27 december 12.00 uur. Wij zullen dan z.s.m de 2 winnaars bekend maken, dus bring it on!

Update 28 december: Houston, we have our winners! Bij deze gaat de gear van Tim Paesen & Janet in de toekomst met een gerust hart weggezet worden want zij zijn de twee winnaars van de Safeman sloten winactie! GEFELICITEERD! Sturen jullie even je adres gegevens en de kleur die je wilt naar info@snowchamps.nl?

Bron:

Foto's:

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws