Nieuws - 21 mei 2016   9:48 Revl Arc: Eindelijk een echte GoPro killer?

Door:

Het is weer zo ver, er komt een nieuwe actioncam op de markt, maar deze keer zijn we wel wat positiever dan anders! Waarom vraag je? Nou, omdat de Revl Arc zowaar een serieuze concurrent voor de GoPro’s lijkt te worden. Teksten als stabiele 4K beelden in een hele kleine verpakking klinken in ieder geval goed in de oren, maar gaat het ook werken? 

Met de wildgroei van actioncams op de markt die allemaal ongeveer hetzelfde doen is het moeilijk om jezelf nog te onderscheiden, maar Revl lijkt toch nog iets gevonden te hebben. De Revl Arc is een gloednieuwe actioncam die namelijk het beste van de concurrentie samenpakt in één kleine verpakking!

Zoals we eerder al aangaven heeft iedere nieuwe actioncam een ‘killer feature’ waar de makers mee lopen te schreeuwen. Dit gaat van livestream mogelijkheden tot snel kunnen editen en meestal zijn het gimmicks die de gemiddelde gebruiker nooit echt nodig zal hebben. Bij Revl hebben ze dan ook niet veel tijd gestoken in allerlei vage softwarematige gimmicks maar hebben ze iets toegepast waar wij wel heel erg blij van worden. Beeldstabilisatie!

Beeldstabilisatie wordt tot nu toe bij de meeste actioncams softwarematig toegepast en de resultaten zijn niet altijd geweldig te noemen. Er komt namelijk vrij snel een moment dat de software het niet meer aankan en het effect wat je dan krijgt ziet er heel erg raar uit, waardoor je vaak beter af bent met niet gestabiliseerde beelden. Je kan natuurlijk een losse gimbal bestellen om je beelden supersmooth te maken, maar wat als dit niet nodig is? De Revl Arc heeft dan ook twee verschillende vormen van beeldstabilisatie in de camera zitten. Electrische en fysieke stabilisatie.

Stabilisatie

De electrische beeldstabilisatie werkt op dezelfde manier als in het duurdere professionele camerasegment en wel door de beeldsensor te bewegen. De sensoren van de camera merken alle bewegingen op en vervolgens wordt de beeldsensor in tegengestelde richting bewogen, zodat de beelden vele malen soepeler zijn dan andere actioncams.

Revl ArcRevl Arc

Achterin de camera zit ook nog eens een kleine elektromotor die voor de fysieke stabilisatie zorgt. De elektromotor houdt de camera namelijk altijd rechtop om te voorkomen dat je geen rare, schuine beeldhoeken krijgt terwijl je vol gas naar beneden knalt door de sneeuw. Gecombineerd zorgen deze functies voor stabilisatie op drie assen, wat volgens de makers voor super soepele beelden moet zorgen!

Videobewerking

De Revl Arc kan ook automatisch de highlights uit je videobeelden selecteren en via de smartphone app een snelle edit maken, net zoals bijvoorbeeld de TomTom Bandit dat doet. In de Revl Arc zitten vijf sensoren die gebruikt worden om deze highlights uit te kiezen. Zo zit er een gyroscoop, een accelerometer, een GPS sensor, een hoogtemeter en een magnetometer in de camera en al deze informatie wordt gebruikt. Stukken met veel airtime, hoge snelheden of snelle bochten worden dan automatisch geselecteerd voor je edit.

Revl Arc

Ook kan je alle informatie van de sensoren weergeven in je video en ook dit kan met de speciaal gemaakte smartphone app. Zodra de Revl Arc op de markt is zal de app beschikbaar zijn voor zowel iOS als Android.

Specificaties

Goed, die functies zijn allemaal leuk, uiteindelijk moet zo’n camera ook nog steeds mooie beelden schieten! De belangrijkste functie is natuurlijk het schieten van super stabiele beelden en dit kan de Revl Arc in een maximale resolutie van 4K met 30 frames per seconde. Foto’s schiet de camera met 12MP en je hebt geen waterdichte case nodig als je ‘m meeneemt naar de sneeuw. De camera is namelijk voor het overgrote deel gemaakt van rubber en is standaard waterdicht tot 3 meter diepte.

Revl Arc

De camera zelf is met 170 gram erg licht te noemen en met een afmeting van 45mm x 45mm x 70mm ook nog eens erg klein. Helaas betekent dit kleine formaat ook dat de accu niet spectaculair te noemen is met ongeveer 90 minuten aan opname tijd, dus het is geen overbodige luxe om meerdere accu’s aan te schaffen.

Opslag gaat zoals altijd met een microSD kaart en voor het mounten van de camera zijn er ook genoeg opties. De camera maakt namelijk gebruik van een standaard 1/4″ schroefmount, zoals je ze ook op fotocamera’s kan vinden. Er zijn voldoende adapters te vinden voor deze schroeven zodat je ‘m bijvoorbeeld ook op een GoPro mount kan bevestigen. Overigens krijg je deze adapter zelfs in de doos als je de Revl Arc koopt!

Prijs en beschikbaarheid

Voor het produceren van de Revl Arc hebben de makers een Indiegogo crowdfunding campagne opgestart en deze hebben ze zonder enige moeite weten te halen. Sterker nog, ze hadden een doel van $50.000, maar ze hebben $266.825 binnen weten te harken! Dat geld wordt nu gebruikt om de productie van de camera te kopen en ze verwachten in december 2016 te kunnen beginnen met leveren. Pre-orders zijn voorlopig niet mogelijk maar de camera’s zijn straks te koop voor een adviesprijs van $499,-, wat na BTW en importkosten waarschijnlijk neer zal komen op ongeveer 500 euro in Nederland.

Wij zijn in ieder geval heel benieuwd naar deze camera omdat hij er veelbelovend uitziet. Als Revl zijn beloftes waar kan maken en goede beeldkwaliteit weet te leveren met de bovengenoemde functies, dan heeft GoPro er een serieuze concurrent bij. De camera is nog wel aardig aan de prijs en we hopen dat ze die nog wat laten zakken wanneer de Arc daadwerkelijk in de winkels ligt. Wij willen ‘m in ieder geval graag een keer uittesten. GoPro moet op gaan passen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws