Nieuws - 29 februari 2016   13:42 Ricoh komt met de WG-M2, een nieuwe 4K actioncam

Door:

Een nieuwe dag, een nieuwe actioncam! Ricoh heeft een nieuwe camera gepresenteerd die de concurrentie met GoPro nog een tandje verder op moet schroeven. De WG-M2 heeft een nog grotere beeldhoek én kan 4K filmen! 

Er zijn inmiddels tig actioncams te koop en voor een merk is het moeilijk om nog innovatief te zijn met dingen die nog nooit gedaan zijn. Zelfs GoPro heeft het moeilijk en heeft daarom alle goedkopere modellen uit het assortiment gehaald. Toch heeft GoPro één ding wat de meeste actioncams nog niet of niet goed genoeg konden doen. 4K beelden schieten! Daar komt nu verandering in want de Ricoh WG-M2 heeft deze functionaliteit ook.

De WG-M2 heeft naast de mogelijkheid om 4K beelden te schieten nog iets unieks, namelijk een hele grote beeldhoek! Er zit een 1,6mm-f/2.0 lens in, wat omgerekend naar een camera van vol formaat neerkomt op een brandpuntsafstand van 9mm. Zo’n grote beeldhoek komt bijna niet voor en het betekent dat je beelden kan schieten met een hoek van 204 graden.

Ricoh WG-M2Een beeldhoek van een normale actioncam vergeleken met die van de Ricoh WG-M2

Omdat zulke grote beeldhoeken de neiging hebben je video rond te maken kan je het ook op andere manier in je voordeel gebruiken. Met de ‘narrow’ stand beperk je de beeldhoek tot 151 graden, maar alle extra beeldinformatie die je eigenlijk niet gebruikt kunnen dan ingezet worden voor elektronische beeldstabilisatie. Dit moet er weer voor zorgen dat je beelden nog veel soepeler zijn, zonder dat je een overdreven fish-eye effect krijgt.

De camera dit allemaal opnemen in een 4K resolutie met 30 frames per seconde, waarmee hij op gelijke hoogte zit met de GoPro HERO4 Black. In een 1080p resolutie gaat de camera tot 60 frames per seconde en met 720p loopt dit op naar 120fps. Foto’s hebben een maximale resolutie van acht megapixel en uiteraard is de behuizing volledig waterdicht. Je kan ermee duiken tot twintig meter en de camera is gemaakt om écht tegen een stootje te kunnen, je kan ‘m makkelijk van twee meter hoogte laten vallen zonder enige vorm van schade.

Tot slot zit er een stereomicrofoon in de camera, een 1,5″ LCD scherm om alles in te stellen en er is WiFi aanwezig om je camera te bedienen via een smartphone. De accu is helaas wederom niet echt geweldig, met de 4K resolutie kan je maximaal 80 minuten filmen maar in de koude bergen is dit zeker weten een stuk minder.

Ricoh WG-M2 Ricoh WG-M2

De Ricoh WG-M2 is beschikbaar in de kleuren oranje en zilver en is te koop voor €299,-

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws