Nieuws - 21 mei 2019   9:49 RideOn Mohawk is een vizierhelm met camera én Augmented Reality

Door:

Vier jaar geleden schreven we al een keer over dit merk, maar nu gaan ze next level. Hoe erg wil jij de blits maken op de pistes? Sneller dan dit ga je er niet uit zien! 

Het merk RideOn heeft al eerder een Augmented Reality skibril op de markt gezet waarmee je spelletjes kan spelen op de piste door punten te verzamelen. Een display in je goggle laat je allerlei beelden zien alsof het een Heads Up Display is in een straaljager. Nu hebben ze de RideOne Mohawk gepresenteerd en het resultaat is… Bijzonder!

Als je een hekel hebt aan een vizierhelm dan raden we je aan om zo snel mogelijk te rennen, want dit is er eentje die in de categorie ‘snel XXL’ valt. Die naam Mohawk komt namelijk niet uit de lucht vallen. Bovenop de helm zit een unit van een apparaat waar een camera in verwerkt zit en het lijkt erop alsof dit een normale GoPro Session camera is.

Maar goed, de killer feature is natuurlijk niet het retesnelle uiterlijk, maar dat display in je vizier! Via het display kan de helm je namelijk helpen navigeren door het gebied door pijlen weer te geven, maar je kan er ook een soort Sonic spel mee spelen waarmee je zoveel mogelijk muntjes moet verzamelen op de piste. Die Mohawk bovenop de helm is uiteraard bedoeld om je beelden vast te kunnen leggen terwijl je hiermee bezig bent, maar of daar zo’n heel apparaat voor nodig is..?

We hebben nog wel onze bedenkingen bij de veiligheid van zo’n gevaarte midden op je helm, aangezien onderzoekers zelfs vragen zetten bij het gebruik van een GoPro tijdens een val. Die kan er, zeker bij goedkopere helmen, al voor zorgen dat je een extra puntbelasting op je helm krijgt waardoor de kans op breken weer toeneemt.

De helm komt volgend seizoen op de markt en is dan gratis te testen bij Intersport Planai in het Oostenrijkse Stubai.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Een extreem lome zondag hoort wel een beetje bij deze tijden. Toch? Die maken we even helemaal. compleet voor je met een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws