Nieuws - 30 maart 2021   15:59 Rijkste man van Tsjechië overleden tijdens heliskiën in Alaska

Door:

Ook al heb je miljarden op de bank, heliskiën kan altijd gevaarlijk zijn. In Alaska zijn vijf personen overleden tijdens een ongeluk, waaronder de rijkste man van Tsjechië! 

Petr Kellner, die volgens Forbes een vermogen van $17,5 miljard zou hebben, was afgelopen zaterdag met een groep van nog eens vier man op pad in het Amerikaanse Alaska, om daar aan een heliski trip te beginnen. Hoewel het vijftal goed voorbereid was, ging het toch door onduidelijke redenen ineens verkeerd.

De Airbus AA350 B3 helikopter waar het vijftal in zat, kwam namelijk door onduidelijke redenen ineens uit de lucht vallen in de buurt van Knik gjetser, terwijl de groep onderweg was naar een gletsjer om daar een afdaling te pakken. Onder de slachtoffers zijn Kellner, een andere Tsjech genaamd Benjamin Larochaix, de twee gidsen Gregory Harms en Sean McManny en de helikopterpiloot Zach Russel.

Zeer late melding

Over de oorzaak van het ongeval is nog vrijwel niks bekend en de reddingsdiensten werden pas ingeschakeld toen om 10 uur ‘s avonds de helikopter nog niet terug gekomen was bij de Tordrillo Mountain Lodge, waarop alarm geslagen werd. Tevens hadden anderen brokstukken zien liggen op de Knik gletsjer, waarop de zoektocht aar overlevenden gestart werd.

Wonder boven wonder is er één persoon gevonden die het ongeval overleefd heeft en diegene is in een kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij inmiddels gestabiliseerd is.

“Dit nieuws is een zware klap voor onze staf, onze gemeenschap en de families van de overledenen”, aldus een woordvoerder van Tordrillo Mountain Lodge. “Dit is de eerste keer in 17-jaar tijd dat we een gebeurtenis van zo’n omvang moeten verwerken.” Over de oorzaak van de crash is verder nog niks bekend en ook de uitbater van de helikopter zelf, Soloy Helicopters, heeft nog geen informatie over de mogelijke reden. Er wordt een onderzoek uitgevoerd om te achterhalen wat precies de oorzaak is geweest van deze crash.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

18 april 2021

Zondag WTF #425

Weer een week lockdown ellende, alsof we er nog niet genoeg hebben gehad. Hoe dan ook, chill er op los, de WTF staat voor je klaar!  Lees Meer…

Meer Nieuws