Nieuws - 29 maart 2018   17:41 Roam Robotics komt met ‘Robotic Ski Exoskeleton’ voor 2000+ dollar

Door:

GET TO THA CHOPPER, NOW! Waan je zelf een echte terminator op de pistes met een serieus stukje kit voor onder je ski’s. Een Amerikaans bedrijf komt met een compleet exoskelet! 

Eeh, wat? Zitten we al ergens ver in de toekomst ofzo? Je kan blijkbaar vanaf volgend seizoen al aardig Terminator mode gaan met je wintersportgear aangezien er een heus exoskelet speciaal voor het skiën op de markt gaat komen. Ze zitten nog in de ontwikkelfase, maar ze zijn er al wel over uit dat het product in 2019 op de markt moet gaan komen.

Het exoskelet ziet er niet alleen zwaar futuristisch uit, het moet er ook nog eens voor zorgen dat jij veel beter gaat skiën. Het apparaat zit vol met sensoren en kan voelen wat jij met je lichaam wilt doen, om vervolgens de boel extra bij te kunnen sturen. Hierdoor komen er veelminder krachten op je knieën te staan en worden ook je bovenbenen aardig ontlast.

Zoals ze zelf zeggen moet dit apparaat er vooral voor zorgen dat je krachtigere bochten kan maken en meer kan skiën zonder pijn of last te krijgen, terwijl je knieën ook nog eens extra beschermd worden.

Het hele zakje wordt aangedreven met luchtdruk en de sensoren zorgen er dus voor dat de juiste hoeveeheid kracht op het juiste moment ingezet. Bovendien kan het exoskelet ervoor zorgen dat je automatisch in de juiste positie wordt gezet en dus niet meer achterover gaat leunen.

Klinkt allemaal best leuk voor skiërs die moeite hebben, maar er zit een aardig nadeel aan: de prijs. Een exoskelet gaat je namelijk tussen de 2000 en de 2500 dollar kosten! En de vraag is of de minder goede skiër dat er voor over heeft. Zelf geeft het bedrijf aan zich vooral te willen richten op de rental markt, maar zie jij Heino van de lokale verhuur al een buts met superdure fancy technische snufjes kopen? Wij moeten het nog maar zien…

De accu’s zit in een riemtas die je vervolgens aan het exoskelet koppelt en met een speciale iOS app kan je de hoeveelheid power instellen en krijg je een overzicht met alle gebruiksdata te zien. Als alles goed gaat komt dit apparaat in januari 2019 op de markt!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws