Nieuws - 18 september 2018   17:13 Robert gaat de challenge aan: een wintersportseizoen lang alcoholvrij

Door:

There, I said it. Het hoge woord is eruit en er is dus ook geen weg meer terug. Bij deze staat het zwart op wit dat ik een wintersport seizoen lang de alcohol niet meer aanraak. But, why?! En hoelang is dat dan precies? Maar vooral… “WAAROM GA JE DEZE WEDDENSCHAP AAN!?”

Ja, ergens niet geheel vreemd als je het bovenstaande denkt, want waarom zou je jezelf zo erg willen pijnigen wanneer je lekker aan het wintersporten bent? Tja, ergens snap ik soms m’n eigen keuzes ook niet, maar dit keer is het allemaal in de naam van het experiment. Of eh, weddenschap. Hoe je het ook wil noemen, een lastige uitdaging gaat het zeker worden en eerlijk gezegd weet ik niet hoelang ik het ga volhouden.

Nu snap ik dat dit nogal bijzonder kan klinken en in de vorige blog zei ik dan ook al: “Nu klinkt het een beetje alsof ik een enorme alcoholist ben, maar hoor me even aan voordat je me in een hokje duwt en met (virtuele) stenen gaat bekogelen.” en dat zal ik ook hier even uiteenzetten.

Want wanneer je denkt “Roo, wat doe je jezelf in vredesnaam aan man?! Je houdt van een drankje en buiten dat… Je houdt van een drankje!? En daarnaast: waarom?” Verwijs ik je graag even naar de blog die ik een tijdje geleden heb geschreven. Niet dat je daarna precies snapt waarom ik deze keuze heb gemaakt, maar dat was achteraf gezien een beetje het begin van deze weddenschap/dit experiment.

Want wanneer ik in de wintersportgebieden ben dan ben ik altijd met gezellige mensen, is de vibe heerlijk en als het even meezit schijnt het zonnetje. De vakantiesfeer is er altijd wel en na een dagje lekker beuken, op of naast de pistes, toch even een drankje en gezelligheid meepakken in de kroeg of bar was meer regel dan uitzondering.

Allemaal prima natuurlijk, maar het waren ook allemaal momenten waar de drank rijkelijk kon vloeien. Dit hoeft natuurlijk niet. Nee, hèhè… Dat snap ik ook wel. Maar het gebeurde wel. Daarnaast waren er genoeg momenten dat ik na een wedstrijd of evenement waar we bij aanwezig waren voor media nog even bleef hangen met iedereen en je raadt het al: met een drankje erbij. Om de momenten als een Freeride Film Festival enzovoort ook maar aan te halen. Allemaal leuke momenten, waar toch altijd, al dan niet veel, drankjes worden gedronken.

En dan vergeet ik nog de wintersportdagen dat er vrienden over komen die een week meepakken. Want dan is het helemaal trossen los, alle hens aan dek en bidden dat je aan het einde van de rit je onderbroek nog aanhebt…

Of eh, bij nader inzien gaat die laatste uitdrukking anders overkomen dan dat ik ‘m bedoelde… Anyway, die vrienden moesten het dan hebben van een week en gaan dan compleet door het geluid waardoor de halve liters en shotjes als warme broodjes over de toonbank gingen. Nogmaals: helemaal prima natuurlijk en ik stond dan ook zeker niet achteraan als ze werden uitgedeeld, maar je begrijpt dat dan ook wel wanneer ik zeg dat de eerste blog van mij een hoop reacties opriep. Vooral toen ik het tegen personen in real life zei. Verbaasde gezichten te over met een proest als eindresultaat nadat ik zei dat ik het wellicht wel wilde overwegen. Ik zal een aantal reacties op een rijtje zetten:

X) Wat, niet drinken? JIJ?!

Y) HAHAHAHAHAHAHAHA

Z) Vriend, dit gaat jou zo niet lukken!

W) Waarom in vredesnaam?!

U) Wat doe je je in vredesnaam aan man…

Niet precies in die volgorde, maar you get the point. En eigenlijk maakte al die bovenstaande reacties, inclusief de rest die ik maar even achterwege laat omdat ik m’n imago anders al helemaal niet meer rechtgetrokken krijg, mij nóg gemotiveerder dan in het begin. Het begon namelijk als nieuwsgierigheid en met een weekje wintersport, maar die mindset is wel even veranderd.

CHALLENGE!

Ik ga dan ook een compleet wintersport seizoen van de drank afblijven. En dan niet enkel de winterperiode december, januari, februari, maar gewoon volle bak: van de eerste nationale freestyle wedstrijd tot de laatste. En uiteraard zal ook thuis of buiten de wintersport momenten niets genuttigd mogen worden waar alcohol in zit.

Dat gaat dus een aardige uitdaging worden, wetende dat m’n verjaardag in die periode zit. Net zoals oud en nieuw, vrijmibo’s, het ontbijt, dimibo’s, kerst en weet ik het wanneer het tijd is voor een lekker, gezellig koud drankje. Dat betekent dus ook dat 20 oktober 2018 m’n laatste alcoholische drankje wordt gedronken en dat 12 mei 2019 de tap voor mij weer geopend mag gaan worden.

Me vs. iedereen

Tot nu toe was het vooral een ‘good for you Roo’ artikel, maar daar wilde ik ook meteen even verandering in aanbrengen. Want ook al doe ik het in de naam van de weddenschap/het experiment, er iets tegenover zetten leek me wel geniaal. Daarom ga ik niet enkel de weddenschap aan met de wetenschap, maar ook met jou!

We hebben namelijk een ‘Help Snowchamps de winter door’ formulier weten te fixen, maar niet om het volgende feestje mee te bekostigen. Onze cameragear bijvoorbeeld kan wel een goeie opknapbeurt gebruiken en we zijn op zoek naar nieuwe mogelijkheden om Snowchamps naar een hoger niveau te tillen. Maarre, hoe het in z’n werk gaat?

F.A.Q.

Hoe gaat het in z’n werk?

Via dit formulier kan je aangeven hoeveel euro(-cent) je doneert per dag dat ik niet drink. Het totaal aantal dagen dat ik niet ga drinken is pak ‘m beet 205, waardoor je meteen weet hoeveel je maximaal uit kan gaan geven. Zie het alsof wij nu bij jou aan de deur staan voor een sponsorloop, alleen dan digitaal en eh… Anders.

Wat wordt de tegenprestatie?

Dat is aan jullie! Je mag vanaf nu al meepraten wat ik als tegenprestatie moet gaan doen. Van SnowWorld Zoetermeer naar SnowWorld Landgraaf lopen, het wereld record touwtje springen met ski schoenen aan proberen te verbreken, of het Wilhelmus zingen tijdens het NK/BK in LAAX in m’n onderbroek? You name it en wij gaan eens kijken wat de tegenprestatie gaat worden. Dit alles wordt uiteraard vóór 20 oktober 2018 bekend gemaakt. Houd je vooral niet in als je je ideeën in de reacties op Facebook plaatst, maar weet wel dat ook ik niet naar de maan kan lopen…

Waar kan ik mijn idee als tegenprestatie plaatsen?

Zoals gezegd kan dat op Facebook onder het bericht over de challenge. Daarnaast kan je altijd een berichtje sturen naar info@snowchamps.nl onder vermelding van je naam en uiteraard je tegenprestatie.

Hoe wordt het gecontroleerd dat jij niet drinkt?

Dit hebben we al getackeld, aangezien Tak meestal bij mij is en er verder altijd wel eentje is die mij met een drankje kan spotten. Verder is iedereen die mij spot ook meteen degene die mij erop aan mag spreken. Aan controle dus geen gebrek en door het hele seizoen heen blijf ik updates geven over hoe mijn wintersportleven zonder drank af gaat, hoe groot de verleidingen zijn en hoe het op de moeilijkste momenten verloopt. En mocht ondanks alle goede intenties het toch mis gaan, dan zal ik daar ook goudeerlijk over zijn!

Aah, mogen we dan ook wat in je drankje doen?

Leuk geprobeerd, maar als ik bijvoorbeeld een Ice Tea bestel dan ga ik er ook vanuit dat ik een Ice Tea zonder alcohol krijg. Sabotage wordt dan ook niet gerekend als drinken.

Zoeken jullie nog een leuke hashtag voor deze challenge?

Leuk dat je het vraagt, antwoord hierop is ja! Sterker nog, als jouw hashtag wordt gebruikt dan win je ook nog eens!

Ah, leip! Waar kan ik die plaatsen?

Net zoals de tegenprestatie kan dat op Facebook onder het bericht over de challenge. Daarnaast kan je altijd een berichtje sturen naar info@snowchamps.nl onder vermelding van je naam en uiteraard je hashtag.

Hoeveel hashtag’s en tegenprestaties mag ik aanleveren?

Zoveel als je maar wilt! Hoe meer je aanlevert hoe meer kans je maakt om iets te winnen!

Al met al gaan we er dus eigenlijk allemaal op vooruit. Wanneer ik het red hebben we enorm veel inzicht in de wintersport zonder drank én wordt het geld goed besteed richting volgend seizoen. Wanneer ik het niet red hebben jullie iets om te lachen, heeft het je minder geld gekost en zal ik als geen ander merken dat ik dat drankje beter had kunnen laten staan. Dus… Are you in?

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws