Nieuws - 8 februari 2017   12:03 Rossignol en PIQ Sports bouwen ski met ingebouwde display

Door:

Het was natuurlijk wachten op de eerste echte slimme ski! Alles is tegenwoordig smart en de ski’s bleven hopeloos achter, tot nu. Rossignol en PIQ Sports hebben hun nieuwste samenwerking laten zien op de ISPO en het resultaat is een ski met een ingebouwd display! 

PIQ Sports bestaat al even en zij maken tot nu toe altijd kleine apparaatjes waarmee je allerlei bewegingen in real-time kan traceren en opslaan via bijvoorbeeld je smartphone. Zo hebben ze al speciale versies voor boxers, tennissers, golfers en nu dus ook voor skiërs. Het kleine apparaatje slaat al je data op, van snelheid en airtime tot de exacte hoek en kracht van de carve bochten die je maakt.

Om dit principe naar het volgende niveau te tillen heeft PIQ samengewerkt met Rossignol en voor de ISPO hebben ze een speciale ski ontwikkeld met een ingebouwd display. Het gaat hier om een aangepaste versie van de Rossignol Hero Master, wat normaal gesproken de World Cup Alpine ski’s van Rossignol zijn. De kleine computer van PIQ zit verwerkt in de ski en vervolgens hebben ze door een raster van LEDjes een display weten te maken, waar je in real-time allerlei informatie kan zien.

Een voorbeeld van die informatie is bijvoorbeeld je exacte snelheid terwijl je aan het skiën bent, of hoeveel G-krachten je trekt in de bochten. Het blijft natuurlijk de vraag of je het display ook daadwerkelijk kan zien als je in de sneeuw staat en het feit dat ze voor witte LED’s hebben gekozen helpt ook niet echt mee, maar gelukkig kan je ook je smartphone verbinden met de ski om daar alle informatie op terug te vinden.

Voorlopig gaat het om een prototype en meer een proof of concept dan een ski die daadwerkelijk in de winkels komt te liggen, maar Rossignol en PIQ hebben op de ISPO duidelijk gemaakt dat ze wel degelijk plannen hebben om verder te gaan met het principe van deze smartski. Er zijn nog genoeg hobbels die overkomen moeten worden, zoals bijvoorbeeld het opladen van de computer. Moet je dan ‘s nachts je ski aan de lader hangen in het skihok? Wanneer deze samenwerking daadwerkelijk in de winkels terug gaat komen is dus nog even de vraag, maar de sensoren van PIQ die gemaakt zijn voor het skiën zijn al wel vast te bestellen.

 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws