Nieuws - 9 december 2019   11:47 Rusland voor vier jaar uitgesloten van alle WK’s en Olympische Spelen

Door:

Slecht nieuws voor de Russische atleten! Antidopingbureau WADA heeft namelijk de Russische atleten in de ban gedaan voor de komende vier jaar. Deelname aan officiële WK’s en de Olympische Spelen is niet mogelijk! 

Het dopingschandaal in Rusland stapelt zich aardig op. Eerder werden de Russische atleten al uitgesloten van de Olympische Spelen van 2018, maar deze maatregel breidt zich nu verder uit. Vandaag heeft WADA, het wereldantidopingbureau, bekend gemaakt dat alle Russische atleten uitgesloten zijn.

De beslissing is genomen omdat een onafhankelijke onderzoekscommissie heeft vastgesteld dat er op grote schaal is geknoeid met gegevens van een dopinglab in Moskou. Daarnaast is gebleken dat tienduizenden testresultaten van Russische atleten zijn verwijderd of zijn gemanipuleerd, waardoor WADA niet meer kan garanderen dat Russische atleten dopingvrij zijn.

Beroep

Nu de uitspraak gedaan is kan Rusland nog wel een beroep aanschrijven bij het internationaal sporttribunaal CAS. De sancties worden bij een dergelijk beroep opgeschort totdat het CAS een uitspraak gedaan heeft, maar de kans dat ze een beroep gaan winnen is bijzonder klein. Uitsluiting van Rusland voor alle officiële evenementen lijkt dan ook eigenlijk wel een zekerheid te zijn.

Neutrale vlag

Overigens is er voor de Russische atleten nog wel een lichtpuntje. Ze kunnen namelijk onder neutrale vlag meedoen aan WK’s en de Olympische Spelen wanneer ze aan kunnen tonen dat ze voldoende zijn getest, nooit betrokken zijn geweest bij dopingzaken en kunnen bewijzen dat ze volledig ‘schoon’ zijn. Voor atleten die betrokken zijn bij de testresultaten uit Moskou kan dat nog wel eens een moeilijke zijn.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

9 augustus 2020

Zondag WTF #391

Heeft iemand Nederland verplaatst richting Afrika? Of wat is er aan de hand? Hoe dan ook, probeer nog maar een beetje af te koelen met een verse dosis WTF!  Lees Meer…

WTF

2 augustus 2020

Zondag WTF #390

Een dikke vette hittegolf en de winter is nog lang niet in zicht. Deze zomer duurt toch wel heel erg lang zo. Wist je dat husky’s eigenlijk hele grote mietjes zijn?  Lees Meer…

Meer Nieuws