Nieuws - 16 februari 2017   18:59 Russisch paar in de problemen vanwege verzekeringsfraude met ski’s

Door:

Een paartje ski’s regelen bij de lokale rental met volledige verzekering erbij en vervolgens zelf je ski’s kieren. Een Russisch paar wordt hiervan beschuldigd in het Oostenrijkse Neukirchen! 

Het zou gaan om twee setjes ski’s en skistokken die de Russen geleend hadden van een lokale skishop in Neukirchen met de mogelijk om ze later te kopen. Om gedoe te voorkomen waren ze zo slim geweest om een verzekering af te sluiten bij de skishop zodat ze de niet met hoge kosten zouden zitten als de ski’s gejat zouden worden.

Niet veel later gingen ze naar de lokale politie om aangifte te doen dat de twee ski’s en de stokken op wonderbaarlijke wijze gejat waren en daarmee wilden ze natuurlijk de verzekering in gang zetten. Zij zouden niks hoeven te betalen aangezien ze er niks aan konden doen dat de ski’s gejat waren natuurlijk! Totdat de politie op onderzoek ging…

Zij gingen even een kijkje nemen in de accommodatie waar de twee Russen verbleven en drie keer raden wat daar op de grond lag? Juist, twee paar ski’s, exact dezelfde als die zojuist als gestolen opgegeven waren. De Russen bleven vervolgens volhouden dat ze deze net ergens anders hadden gekocht en dat dit absoluut niet de gestolen ski’s waren, maar een bonnetje van de aankoop hadden ze dan weer niet!

Om het feestje compleet te maken, de nummers van de skishop zaten nog op de ski’s en dus hebben de Russen zich volledig klem weten te lullen. Ze probeerden op deze manier aan een gratis setje ski’s te komen maar de Oostenrijkse politie heeft hier wel ervaring mee, aangezien het ieder jaar voorkomt dat spullen gejat worden. Er zijn in het verleden zelfs skishops geweest die zelf hun spullen terug gingen jatten op de piste om zo de borg van de klanten in de zak te kunnen houden!

Wat er met de Russen gaat gebeuren is niet bekend, al is de kans erg groot dat de skishop aangifte gaat doen voor deze fraude. Tja, moeten ze toch echt met een betere manier voor gratis ski’s komen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws