Nieuws - 27 juni 2019   16:46 Russische Snowboarder doodgeschoten, vrienden starten fundraiser

Door:

Een bizar gevalletje in de USA. Een Russisch kampioen snowboarden is daar om het leven gekomen door een bizar schietongeval en z’n vrienden hebben nu een fundraiser gestart om z’n lichaam terug te krijgen! 

Dmitry Kolstov werd op 10 juni zonder reden ineens zomaar doodgeschoten in Los Angeles in een bizar schietincident, waarbij de schutter ook nog eens een agent dood heeft geschoten. Hoe dit incident precies kon gebeuren is onduidelijk, maar het is wel duidelijk dat Dmitry zelf een onschuldige omstander was die toevallig geraakt werd.

Dit trieste nieuws ging al heel snel rond in de Russische snowboardscene, aangezien Dmitry Kolstov alles behalve een kleine naam was in het land! Hij wist meerdere grote medailles te winnen op grote wedstrijden en hij wist ook al het Russische kampioenschap op een snowboard te claimen.

Na het het overlijden zitten de naasten van Dmitry Kolstov met een groot probleem, ze moeten zijn lichaam namelijk terug naar Rusland moeten zien te krijgen en een begrafenis zien te regelen. Zijn vrienden en familie hebben daarom een fundraiser gestart, in de hoop het benodigde bedrag op te halen.

GoFundMe

“Dmitry, ook wel bekend als Dima, leefde een zeer inspirerend leven”, aldus de GoFundMe pagina. “Van skaten in Moskou, tot surfles geven in Sri Lanka. Hij leefde een onzelfzuchtig leven, altijd bereid om anderen te helpen en hij ondersteunde zijn vrienden waar hij kon. Je krijgt maar één kans om iemand als Dima te ontmoeten een hij heeft een blijvende impact gehad op iedereen die ‘m ontmoet heeft.”

Via de GoFundMe pagina hopen de naasten voldoende geld in te zamelen om de kosten van het transport van zijn lichaam uit de Verenigde Staten te dekken en tevens zijn begrafenis te kunnen betalen. Vooraf hebben ze aangegeven $15.000 nodig te hebben, maar inmiddels staat de teller al op $18.000+ met nog een hoop dagen te gaan.

Schutter

De schutter is inmiddels opgepakt. Het motief is erg onduidelijk, het enige wat bekend is is dat de schutter, een man uit Utah, vlak voor het overlijden van Kolstov een ‘korte verbale woordenwisseling’ had terwijl het slachtoffer in zijn auto zat. Niet veel later heeft de schutter een agent neergeschoten in een nabijgelegen restaurant.

Het proces tegen de schutter moet nog beginnen, maar er de kans is heel erg groot dat hij de doodstraf krijgt. Amerikanen gaan niet heel lekker op mensen die agenten dood schieten en dus is de kans dat hij er vanaf komt met levenslang heel erg klein.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Regen, wind, het lijkt bijna herfst. Beetje jammer dat de winter nog zo ver weg is! Dan maar een lekkere treerun om je zondag beter te maken?  Lees Meer…

Meer Nieuws