Nieuws - 9 april 2019   9:38 Saalbach-Hinterglemm gaat Zwölferkogelbahn vervangen voor aankomend seizoen

Door:

Aanpakken dat kunnen ze wel in Oostenrijk. Saalbach-Hinterglemm krijgt deze zomer een gloednieuwe skilift die aankomende winter al in gebruik genomen kan worden! 

En de Zwölferkogelbahn is het slachtoffer! Of juist de gelukkige? Anyway, de bestaande lift gaat volledig naar de vlakte en ze gaan er een nieuwe neerzetten. Inclusief gloednieuw dalstation én bergstation!

De huidige Zwölferkogelbahn is gebouwd in 1993 en is dus eigenlijk nog niet eens heel erg oud, maar stilstand is achteruitgang zei een wijs man ooit. Oftewel, tijd om de schep in de grond te steken en een gloednieuwe lift neer te pompen. De werkzaamheden gaan zo snel mogelijk starten en aangezien het gebied open blijft tot 22 april, is de kans groot dat ze op 23 april gaan beginnen. Ze zullen ook wel moeten als de lift in december 2019 gereed moet zijn.

Zoals de lift er nu staat kan ‘ie 2400 mensen per uur naar boven brengen, maar de vervanger kan straks 3400 mensen per uur vervoeren in 10-zits gondels. De lift gaat gebouwd worden door Doppelmayr en het ritje zal straks minuten sneller gaan dan voorheen, inclusief aankomst bij het middenstation. Dat betekent dat de nieuwe lift exact dezelfde route zal volgen als z’n voorganger, alleen hangt alles dus in een volledig nieuw jasje!

Vorig seizoen

Dit seizoen (2018/2019) heeft Saalbach-Hinterglemm al twee nieuwe liften geopend in het gebied en de verbeteringen blijven dus maar komen. De Kohlmaisbahn is bijvoorbeeld al vervangen, de Asitzmulderbahn is nieuw en dan hebben we het nog niet eens over de ontwikkelingen rondom de verbinding met Zell am See. Één ding is zeker, stilzitten doen ze daar absoluut niet.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws