Nieuws - 8 december 2017   19:13 Salomon komt met revolutionaire hybride SLAB SHIFT skibinding

Door:

Volwaardige tourbindingen die licht van gewicht blijven en waarin je toch gebruik kan maken van je ‘normale’ skischoenen zonder pin support. Salomon gaat ze op de markt brengen, dit is de revolutionaire nieuwe SLAB SHIFT binding! 

Als tourliefhebber heb je nu al de keuze uit meerdere soorten bindingen, maar bijna iedereen is het er wel over eens dat de pinbindingen zoals de Salomon MTN, de Marker Kingpin of de Dynafit bindingen het beste zijn. Ze zijn het lichtste en bieden de grootste veelzijdigheid tijdens het touren! Toch hebben dergelijke bindingen nadelen, zo kan je geen gebruik maken van gewone skischoenen en zijn ze downhill niet zo betrouwbaar als ‘standaard’ skibindingen met een DIN setting.

Vandaar dat er al jaren gezocht wordt naar oplossingen die dat beter doen. Salomon heeft zelf al jaren de Guardian op de markt, wat een standaard skibinding is die in zijn geheel gekanteld kan worden. Ideaal voor het touren met normale skischoenen, maar wel weer een behoorlijk zwaar apparaat op je ski’s.

SHIFT

Salomon introduceert daarom nu de SHIFT binding, wat een échte hybride binding is. Voor het touren kan je gebruik maken van schoenen waar je de techpinnen in kan steken, terwijl je voor je downhill performance een volwaardige skibinding hebt die vergelijkbaar is met de Salomon STH. Oftewel, je hebt gewoon een DIN setting voor als je naar beneden gaat, compleet met het vertrouwen dat je van een normale binding mag verwachten.

Het schakelen tussen de ski- en walkmodus gaat heel simpel, door je binding dicht te klappen in de skistand komt de normale binding naar boven en hetzelfde geldt voor het hakstuk. Door het hakstuk dicht te klikken en een schakelaar om te zetten schakel je over naar de loopstand, wanneer je dan gaat skiën zet je ‘m weer om en ben je dus good to go. Het teen pedaal kan overigens ook nog eens in hoogte versteld worden, waardoor het een binding is met een MNC certificering, wat wil zeggen dat je met iedere soort skischoen in de binding kan stappen.

Blijkbaar heeft het SLAB van Salomon, waar de grootste innovaties vandaan moeten komen, al een jaar of 8 gewerkt aan dit systeem en nu hebben ze er eindelijk voldoende vertrouwen in om ‘m op de markt te zetten. Voorlopig blijft het nog wel even bij plaatjes kijken, de binding komt namelijk pas vanaf 8 september 2018 in de winkels en zelfs dan bij ‘selecte retailers’. Of hier ook Nederlandse shops tussen zitten weten we niet, dat zullen we de komende maanden nog gaan zien!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws