Dé winterse lifestyle website van de BeNeLux!

Meld je gratis aan!

Vliegtuig
Salzburg heeft fors minder wintersportvluchten gehad dit seizoen

Gepost op

Het leek er juist op alsof steeds meer mensen richting de sneeuw gingen met het vliegtuig, maar in Salzburg zijn ze het daar niet helemaal mee eens. De hoeveelheid wintervluchten zijn aardig afgenomen! 

Blijkbaar zijn er nog genoeg mensen die onze lijst nog even na moeten lezen, want volgens Salzburg zijn er veel minder mensen naar de sneeuw gevlogen dit seizoen! En dat terwijl de sneeuwvluchten de laatste jaren juist aan het toenemen waren. Waardoor de daling precies komt is niet helemaal duidelijk, maar al met al is die daling wel fors te noemen.

Tot dusver vlogen er namelijk 50.000 minder mensen via Salzburg! Dat is nu al een daling van 7% en dat terwijl het seizoen er nog niet eens op zit. Een deel van de daling kan verklaard worden door faillissementen van Air Berlin en Niki, de airline van F1-coureur Niki Lauda. Maar goed, die waren goed voor een aantal vluchten, maar verklaren de daling nog niet helemaal. In Salzburg weten ze het ook nog niet helemaal zeker, daar wachten ze nog even voordat ze nog een definitieve conclusie trekken.

Wel is het duidelijk dat Salzburg de doelstelling die ze gezet hebben voor de komende paar jaar niet gaat halen. Ze wilden een groei van 9% realiseren, maar volgens de huidige cijfers zit dat er niet in. Voor de komende 5 jaar wordt nu gerekend op een groep van zo’n 3%, wat fors minder is dan verwacht. Meer zit simpelweg niet in het vat en dat heeft vooral te maken het feit dat er weinig nieuwe maatschappijen zijn die richting Salzburg willen vliegen.

Toch blijft Salzburg positief en hopen ze alsnog een plus neer te zetten over het hele jaar. Dat er dan minder reizigers zijn rondom de wintersportweken nemen ze wel voor lief!

Er zijn nog geen reacties. Je bent de eerste!

Reageer