Nieuws - 5 september 2020   18:34 Salzburg gaat mogelijk werken met afgehuurde ‘quarantaine hotels’

Door:

Stel, je loopt het coronavirus op tijdens je wintersportvakantie en je komt daarmee eigenlijk in een soort niemandsland terecht. Wat moet je dan? Salzburg heeft mogelijk een optie: quarantaine hotels! 

De regio Salzburg is druk bezig met het opstellen van het coronaprotocol voor de komende winter, waarbij de nadruk vooral ligt op het voorkomen van besmettingen. Maar ondanks het feit dat ze er alles aan doen om besmettingen te voorkomen, kan het uiteraard altijd gebeuren dat je het virus op loopt.

In zo’n geval zal je in quarantaine moeten en wanneer je weet dat je het virus hebt mag je niet zomaar weer naar Nederland reizen. Om te voorkomen dat een heel hotel in een lockdown geplaatst moet worden en als quarantaine hotel moet opereren, oppert de deelstaat een andere oplossing: speciale hotels die op voorhand afgehuurd worden voor quarantaine.

Afgesloten hotel

Besmette personen zouden dan in zo’n hotel geplaatst moeten gaan worden, waarbij ze geen contact meer kunnen hebben met de buitenwereld. Die hotels zouden dan het seizoen lang afgehuurd worden door de staat zelf, zodat ze ten alle tijden beschikbaar zijn en er volledige controle is over mogelijke besmettingen.

Hoe veel hotels er afgehuurd zouden kunnen worden voor deze maatregel is nog niet duidelijk, daar zal de politiek zich nog over moeten buigen. Mocht je straks ineens je favoriete hotel niet meer kunnen boeken, dan weet je in ieder geval waardoor dat mogelijk komt.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws