Nieuws - 9 november 2019   12:01 Salzburgerland: “Pak de trein naar je wintersportbestemming”

Door:

Het Salzburgerland heeft een tip voor iedereen die naar de regio gaat aankomende winter: laat de auto thuis. Dit alles vanwege de toenemende files en daardoor vonden ze dat er iets moest gaan veranderen! 

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. De ene wat erger dan de andere, maar tijdens de wintersportweken staat het standaard vast op de Tauernbahn en ook de lokale wegen slibben veelal volledig dicht. Als het zonnetje schijnt is het alsnog niet leuk om er stil te staan iets minder erg, maar als er ook nog sneeuw bijkomt is de chaos natuurlijk compleet. Het Salzburgerland heeft aangegeven dat ze bijzonder weinig ruimte hebben om deze wegen te verbreden, waardoor ze nu al weten dat de toenemende verkeersdrukte voor problemen gaat zorgen. Lang verhaal kort: er moet iets veranderen.

Om te voorkomen dat er straks een verkeersinfarct op gaat treden in de regio komen ze nu met een duidelijk advies: laat de auto thuis. De grote tip is om in het vervolg de trein te pakken en aangezien daar wél ruimte is voor investeringen, is de kans groot dat je daarmee wel kans van slagen hebt.

Aantrekkelijke prijs

De regio is daarom ook met vervoerders bezig om de prijzen aan te passen en zo aantrekkelijk mogelijk te maken, zodat het goedkoper wordt om met de trein op je bestemming te komen. Ook het aanbieden van goedkope transfers zou een grote factor kunnen zijn voor de verbetering en het oplossen van de file issues.

Het eerste gebied waar een pakket mee gemaakt wordt is Gastein, daar bieden ze nu al complete reispakketten inclusief treinkaartjes aan voor een goede prijs. Hier wil de regio de komende maanden en jaren meer op in gaan zetten. Zou jij hier interesse in hebben?

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Een extreem lome zondag hoort wel een beetje bij deze tijden. Toch? Die maken we even helemaal. compleet voor je met een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws