Nieuws - 23 november 2018   17:21 Sam Vermaat over 3e plek bij Europa Cup: “Dit had ik echt niet verwacht!”

Door:

Binnen komen met een podiumplek, dat kunnen alleen de echte talenten. Sam Vermaat was erg goed bezig en reed tijdens de Europa Cup in SnowWorld Landgraaf naar het podium!

Bij de Dutch Cups is hij al jaar en dag de favoriet in z’n klasse, maar nu ook bij de Europa Cup liet Sam Vermaat meteen zien dat er rekening met ‘m gehouden moet gaan worden. Want die podiumplek? Die kreeg hij niet voor niets. Er was namelijk meer dan genoeg concurrentie op de startlijst terug te vinden en dus moest er hard gewerkt worden. Dat werd gedaan en wel met twee finaleplekken als resultaat, waarvan een 7e plek tijdens z’n eerste wedstrijd en vandaag dus een plek op het felbegeerde podium van de Europa Cup!

Sam Vermaat

“Ik was van te voren al blij wanneer ik twee keer finale kon rijden, maar als dat lukt en je dan ook nog eens een keer op het podium belandt… Dat had ik echt niet verwacht,” is Sam Vermaat erg trots, maar tegelijkertijd ook nog een beetje beduusd van z’n eigen prestaties. “Ik heb er hard voor gewerkt en heel veel voor getraind en dan is die derde plek een erg mooi resultaat.”

En aangezien we ‘m toch spraken voelden we ‘m meteen maar even aan de tand over komend seizoen. “Het plan is om meerdere Europa Cups te gaan rijden zoals in Kreischberg en Corvatsch en ik hoop het daar natuurlijk ook zo goed te doen zoals vandaag.” vertelt Sam Vermaat. “Wat betreft tricks hoop ik dit seizoen ook zoveel mogelijk progressie te boeken. Ik wil me dit seizoen focussen op alle 10’s en twee 12’s. Backside 1260 en Switch Backside 1260.”

Een drukke planning dus voor Sam Vermaat en we zijn benieuwd hoe de volgende Europa Cups gaan verlopen. Als die net zoals hier in SnowWorld Landgraaf gaan… Dan is er vaak reden voor een feestje. We houden je in ieder geval op de hoogte!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws