Nieuws - 6 juni 2018   16:24 ‘Schaamtelijke hoeveelheid afval’ achtergebleven op Mount Everest

Door:

Ondanks het feit dat er regels zijn op Everest over het laten slingeren van afval, is de situatie blijkbaar niet best. Er liggen gigantische hoeveelheden afval, etensresten en poep op de berg! 

Als er in een paar weken tijd honderden mensen op een berg leven, dan produceren ze ook moeilijk veel rotzooi. En dat hebben ze gemerkt! Op Mount Everest is eigenlijk een regel actief om de verzameling van rotzooi tegen te gaan, maar ondanks het feit dat die regel al vier jaar actief is, wordt er eigenlijk niets mee gedaan.

Officieel moet er namelijk door iedere klimmer 8 kilo afval mee terug genomen geworden, naast het afval wat ze zelf produceren. Met zo’n initiatief en 700 klimmers per seizoen, zou de berg in rap tempo clean moeten zijn. Toch? Wrong.

Er is geen controle op het naleven van de regels op Mount Everest, waardoor de meeste klimmers lak hebben aan het meenemen van afval. Sterker nog, het blijkt dat er bij Camp II grote hoeveelheden afval zijn geloost door klimmers. Het gebied ligt vol met afval en zakjes met ‘menselijke afvalstoffen’. Oftewel, het ligt er helemaal vol met poep. En dat heeft dan weer een negatief effect op de omgeving van Everest.

Wanneer de sneeuw begint te smelten is het smeltwater direct zwaar verontreinigd door alle afvalstoffen die op de berg liggen. Dorpjes in de bergen zijn afhankelijk van het smeltwater en deze zware verontreiniging betekent dat zij het water niet meer kunnen gebruiken. Mount Everest is met z’n gletsjers een belangrijke levensader voor de kleine bergdorpjes en dat komt dus in gevaar.

Meerdere klimmers hebben het probleem op de berg aangekaart en een van de Sherpa’s gaf al aan dat het plaatsen van tenten bij Camp II bijna onmogelijk was omdat er overal afval lag. Er moet duidelijk snel iets gaan gebeuren op Everest om deze situatie iets te verbeteren en toezicht houden lijkt daarvoor een van de meest makkelijk te realiseren zaken.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

20 januari 2019

Zondag WTF #313

Klaar voor de snowpocalyps in Nederland met de verwachte 5 centimeter aan pure sneeuwterreur? Voordat het zo ver is, hebben we nog wat WTF voer voor je klaar staan!  Lees Meer…

Het was vorige week vrijdag weer eens tijd om zelf de ski’s in de car te flikkeren en te linkerbanen, Obertauern was de plek waar het allemaal moest gaan gebeuren! Lees Meer…

Meer Nieuws