Nieuws - 9 juli 2020   18:44 Schietpartij in Zell am See, 30-jarige Nederlander opgepakt

Door:

Het was afgelopen nacht eh… Gezellig in Zell am See. Er is een schietpartij geweest in het bekende skidorp en een 30-jarige Nederlander is aangehouden als mogelijke verdachte.

Rond 02.27 uur ‘s nachts vond de schietpartij plaats in het centrum van Zell am See, op de Franz-Josef Strasse. Hier werd een 39-jarige inwoner van Zell am See onder vuur genomen en deze Oostenrijker raakte daarbij zwaargewond.

Gasten van een naastgelegen hotel werden wakker door de vier harde knallen en die hebben direct het noodnummer gebeld. De hulpdiensten troffen daarbij alleen de zwaargewonde man aan die vervolgens met grote spoed naar het lokale ziekenhuis is gebracht. Door zijn zware verwondingen werd hij enkele uren later per helikopter naar het ziekenhuis in Salzburg vervoerd, waar de man waarschijnlijk nog enige tijd zal moeten verblijven.

Onbekend motief

Rondom de schietpartij is nog heel veel onduidelijk en de politie tast nog in het duister over een mogelijk motief. Het slachtoffer kan voorlopig niet ondervraagd worden en verder laten ze weinig los. Wel is bekend gemaakt dat er een 30-jarige Nederlander is opgepakt, al is daar eveneens weinig informatie over naar buiten gekomen.

Het enige wat tot dusver bekend is gemaakt, is dat er mogelijk twee medeverdachten zijn die zeer waarschijnlijk Oostenrijk uit gevlucht zijn. Het onderzoek heeft zich uitgebreid tot buiten de Oostenrijkse grenzen en er zou sprake zijn van een vluchtauto, maar daar blijft het ook bij.

De komende dagen moet er meer duidelijkheid komen over de rest van de verdachten.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

9 augustus 2020

Zondag WTF #391

Heeft iemand Nederland verplaatst richting Afrika? Of wat is er aan de hand? Hoe dan ook, probeer nog maar een beetje af te koelen met een verse dosis WTF!  Lees Meer…

WTF

2 augustus 2020

Zondag WTF #390

Een dikke vette hittegolf en de winter is nog lang niet in zicht. Deze zomer duurt toch wel heel erg lang zo. Wist je dat husky’s eigenlijk hele grote mietjes zijn?  Lees Meer…

Meer Nieuws