Nieuws - 21 maart 2020   10:49 Schnapps-branche in Oostenrijk doet het nog goed, maken desinfectiemiddel tegen coronavirus

Door:

Waar de horeca het verdomd moeilijk heeft in Oostenrijk, wordt er zeker niet minder gezopen. De Schnapps stokerijen in Oostenrijk doen het goed! 

Dat de Oostenrijkers wel van een bakkie houden, dat wisten we wel. De Schnapps gaan er met liters tegelijk doorheen en als je hele dagen thuis zit, dan kan je ook niet heel veel anders dan aan de zuip gaan. Toch? Wat moet je anders als je hele dagen in een of andere hut bent opgesloten?

Nou, daar heeft de Schnapps business in Oostenrijk dus wel profijt van, aangezien ze op dit moment nog steeds een goede omzet draaien, terwijl alle barren gesloten zijn. Oftewel: de flessen daar in Oostenrijk gaan hard.

Desinfectiemiddel

Een ander bijkomend ding is dat veel Schnapps makers het afval product van het maken van drank, bijna pure alcohol, nu juist in kunnen zetten om de coronacrisis te bestrijden.

Het afvalproduct bevat meer dan 80% alcohol en werd eerder al weggegeven aan verschillende partijen, maar nu gaat dit direct naar bedrijven die de alcohol gebruiken om een desinfectiemiddel ervan te maken. En juist daar is nu een grote vraag naar. In de ziekenhuizen bijvoorbeeld, maar ook voor de normale consument. Is dat wegtikken van Schnapps toch nog ergens goed voor!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws