Nieuws - 15 augustus 2019   17:43 Schnaps productie onder druk door strenge winter en lente

Door:

Een shotje Schnaps na een dag in de sneeuw? Why not? Als we de Oostenrijkers mogen geloven, dan staat de productie van Schnaps flink onder druk. De fruitoogst valt tegen, waardoor de reserves op gaan! 

De strenge winter en de langdurige vorst in de lente heeft voor problemen gezorgd bij de fruittelers in Oostenrijk en dan specifiek voor de fruittelers die leveren aan de Schnaps fabrikanten. Het resultaat? De productie van Schnaps komt onder druk te staan!

Door die strenge vorst is de opbrengst van de pruimenoogst slechts 10% van het normale en de Williams peer zit op 30%. Andere vruchten die op hoogte groeien hebben mogelijk helemaal geen opbrengst. De extreem koude temperaturen hebben veel fruitbomen kapot gemaakt en dit is niet even hersteld, er gaat een aardige tijd overheen voordat dit gat opgevuld kan worden.

Voorraad

Vorig jaar was de oogst bovengemiddeld groot en daarom is er een flinke voorraad aangelegd bij producenten van Schnaps, waardoor de productie dit jaar nog ‘redelijk normaal’ kan verlopen, maar dat betekent wel dat de voorraden er volledig doorheen gejaagd gaan worden.

De kans is dan ook klein dat we tijdens de aankomende winter al met lage voorraden van Schnaps komen te zitten, maar als de aankomende seizoenen weer bijzonder koud gaan worden, dan is er wel degelijk een probleem. Een deel van het fruit kan geïmporteerd worden en daar kunnen de goedkopere Schnaps prima mee weg komen, maar de echte klassieke Oostenrijkse Schnaps zullen toch echt met lokale producten moeten komen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws