Nieuws - 13 januari 2016   18:27 Scholieren bedolven onder lawine in Les Deux Alpes

Door:

Een groep scholieren is volgens de Franse krant Le Dauphine onder een zware lawine terecht gekomen in Les Deux Alpes. De lawine is rond 4 uur naar beneden gekomen er zouden inmiddels al twee doden gevallen zijn. Update 21.58 uur

De groep zou in totaal uit ongeveer 12 mensen bestaan, waarvan minimaal 10 middelbare scholieren en 1 of 2 volwassenen en op het moment van schrijven is de reddingsactie nog steeds bezig.

Les Deux AlpesFoto: Le Dauphine

De lawine kwam naar beneden op een zwarte piste die op dat moment gesloten was, vlakbij de Bellecombe skilift. In het gebied heeft het zeer hard gesneeuwd de laatste dagen waardoor het lawinegevaar erg groot is en meerdere pistes gesloten moesten worden.

Over de exacte toestand van de scholieren is nog niet heel veel bekend, tot dusver weten we alleen dat er sowieso twee doden zijn gevallen en dat er twee mensen op zijn gegraven met een hartstilstand. Er is daarnaast nog één zwaargewonde gevonden onder de sneeuwmassa, waarschijnlijk was dit een leraar die mee was met deze reis. Of er nog meer vermisten zijn is op dit moment nog niet bekend, zodra wij meer weten zullen we dit artikel updaten.

De scholieren zitten allemaal op de Saint-Exupéry middelbare school uit Lyon en zijn een weekje in Les Deux Alpes aan het skiën met docenten. In Les Deux Alpes is de reddingsdienst groots uitgerukt voor deze reddingsactie, zo zijn er 30 reddingswerkers ingezet, drie honden en drie helikopters, waarvan er één over een infrarood camera beschikt.

Update 18.42 uur

Volgens de politie had een van de overleden skiërs een Oekraïens paspoort bij zich, waardoor diegene waarschijnlijk niet bij de groep scholieren hoorde. Het andere slachtoffer is een 14-jarige vrouwelijke skiër die wel op de middelbare school in Lyon zat.

Update 19.08 uur

Een derde dode is zojuist bevestigd, tevens hebben ze laten weten dat de derde dode ook een van de scholieren is.

Update 20.26 uur

Volgens betrouwbare bronnen zijn alle schoolkinderen geïdentificeerd en er zijn tot dusver nog geen nieuwe doden gemeld. Er wordt nog uitvoerig onderzoek gedaan om te sluiten dat er niet nog meer skiërs aanwezig waren.

Update 20.50 uur

Zojuist is bekend gemaakt dat een van de overleden skiërs een 16-jarige vrouw is, die overleden is door een hartstilstand. Ook is bevestigd dat het slachtoffer met een Oekraïens paspoort niet bij de groep scholieren hoorde. In totaal waren er 19 scholieren van de middelbare school uit Lyon aanwezig, ze zijn opgevangen in Les Deux Alpes.

Update 21.58

Inmiddels is er meer bekend over het ongeval. Reddingsdiensten zijn nog steeds bezig met de zoektocht en maken uitvoerig gebruik van de lawinehonden. Er zijn verder geen vermisten opgegeven maar de reddingsdienst wil zeker weten dat er geen slachtoffers meer onder de sneeuw liggen, omdat de lawine op plekken zeven tot acht meter dik is.

Ook is bekend dat niemand bij de groep een lawinepieper bij zich had en dat de lawine zeer waarschijnlijk spontaan los is gekomen. De lawine begon namelijk op 2.800 meter hoogte terwijl de scholieren op 2.400 meter hoogte stonden. De afdaling werd bovendien al eerder gebruikt door verschillende skiërs, dus het lijkt onlogisch dat iemand de lawine zelf heeft afgezet. De politie is nog wel op zoek naar ooggetuigen om meer informatie over het ongeval te verzamelen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws