Nieuws - 21 januari 2021   9:58 Sebbe de Buck naar finales LAAX OPEN 2021 Slopestyle, Peperkamp, Smans & Van der Velden stranden in halve finales

Door:

Het LAAX OPEN 2021 Slopestyle avontuur van Niek van der Velden, Loranne Smans en Melissa Peperkamp zit er helaas op, maar voor Sebbe de Buck gaat hij nog even verder. Hij is namelijk door naar de finales van LAAX OPEN 2021!

Daarmee is hij de enige atleet uit de BeNeLux die morgen (vrijdag) z’n snowboard weer onder mag gaan binden. Jammer is dat zeker, ook al lieten Niek en Melissa zichzelf zeker zien tijdens deze halve finales van de LAAX OPEN 2021 Slopestyle.

Niek van der Velden

Niek had het in de eerste run nogal lastig en met 27.80 punten wist hij wat ‘m te doen stond: het was namelijk erop of eronder in de tweede run. Hier liet hij 62.83 punten noteren, een hele verbetering ten opzichte van z’n eerste run én tegelijkertijd goed voor een elfde plek.

LAAX OPEN

Fotocredit: LAAX OPEN – Laemmerhirt

Dat klonk goed in de oren, want de top twaalf zou doorgaan naar de finals van LAAX OPEN 2021. Helaas voor het Nederlandse snowboard talent moesten er nog wat concurrenten starten, waardoor hij net buiten de finalisten viel met een zestiende plek.

Sebbe de Buck

De Belgische snowboarder, die al langer meedraait en z’n weg vaak weet te vinden naar de finale, mag ook dit keer weer z’n kunsten gaan laten zien op de livestream. Als enige van het drietal wat nog over was uit de BeNeLux is Sebbe de Buck door naar de finales en wel door z’n elfde plek die hij door 68.71 punten veilig wist te stellen. Fingers crossed dat ‘The Big Buck’ morgen een goede dag heeft en de handen op elkaar krijgt van de jury!

Loranne Smans

Helaas voor Loranne Smans verliep het LAAX OPEN avontuur allemaal niet zoals ze vooraf had gepland. Beide runs wist ze niet foutloos door te komen en daar waren de cijfers van de jury ook naar. Door de 34.63 punten bleef de Belgische steken op een drieëntwintigste plaats.

Melissa Peperkamp

Tussen al het internationale geweld je mannetje staan? Melissa Peperkamp doet het gewoon en met een veertiende plek op de LAAX OPEN Slopestyle mag ze zeker blij zijn. Dit alles door de 59.11 punten die ze bij elkaar gestunt had in het uniek geprepareerde park van Laax.LAAX OPEN

Fotocredit: LAAX OPEN – Laemmerhirt

Sure, de finales halen had mooi geweest, maar gezien alle grote namen die voorbij kwamen zoals Jamie Anderson, Zoi Sadowski-Synnott, Hailey Langland en Anna Gasser? Voor Melissa Peperkamp ligt er nog heel wat moois in het verschiet als je hier al op de deur van de finales kan kloppen.

Wil je de complete scorelijst zien? Klik dan hierrr voor de heren en hierrrr voor de dames. Overigens was er wel een livestream, maar die deed het bij ons in ieder geval meer niet dan wel. Laten we hopen dat het bij jullie beter ging en dat we morgen én overmorgen naar een stabiele stream kunnen kijken!

Fotocredit: LAAX OPEN – Laemmerhirt

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws