Nieuws - 19 januari 2021   15:48 Sebbe de Buck & Niek van der Velden naar halve finales LAAX OPEN 2021 Slopestyle

Door:

De eerste kwalificatie runs van de LAAX OPEN 2021 Slopestyle wedstrijd zijn verreden en daarmee was er genoeg te bespreken. Niek van der Velden en Sebbe de Buck hebben namelijk goede zaken gedaan en het was tegelijkertijd het World Cup debuut voor Sam Vermaat!

Na een aantal dagen waarin het weer nogal schommelde tussen ‘enorme dump’ en ‘een lekker zonnetje’, viel het kwartje vandaag richting de zonnige kant. Het Zwitserse Laax mocht z’n eerste wedstrijd gaan aftrappen en de heren snowboard kwalificatie wedstrijd voor de slopestyle discipline was daaraan gelinkt. Grote afwezige voor deze slopestyle wedstrijd was toch wel het complete Canadese Snowboard Team. Meer informatie daarover later meer. Wat betreft de BeNeLux stonden maar liefst vijf atleten aan de start. Sebbe de Buck en Jules de Sloover waren namens Snowboard Belgium aanwezig en Casper Wolf, Niek van der Velden en Sam Vermaat mochten de eer voor de Nederlandse snowboard scene hooghouden.

Bij de kwalificatie gold dat iedereen twee runs kreeg, waarbij de top 12 van elke heat door zou gaan naar de halve finales.

1e run LAAX OPEN 2021 Slopestyle

Tijdens de eerste run is het altijd even met arendsogen rondkijken wat de concurrentie doet en tegelijkertijd moet ook de basis worden gelegd voor een gedegen score. Niek van der Velden liet hier 67.75 punten aantekenen, wat ‘m een 8e plaats opleverde. Casper Wolf zat met 58.25 punten, en daarmee een 11e plek, op de wip voor een plek in de halve finales. Sebbe de Buck, Jules de Sloover en Sam Vermaat waren helaas onderuit gegaan waardoor die tijdens de tweede run sowieso beter voor de dag moesten komen.

2e run LAAX OPEN 2021 Slopestyle

Dat laatste liet Sebbe de Buck zich geen twee keer zeggen aangezien hij met z’n 80.25 punten als een raket naar de tweede plaats vloog. Niek van der Velden kon zich niet verbeteren maar had gelukkig aan de 67.75 punten, en daarmee een 9e plaats, genoeg. Jules de Sloover liet nog 52.25 punten noteren en daarmee eindigde hij op een 17e plek. Casper Wolf ging in z’n tweede run onderuit en zakte met z’n 58.25 punten terug naar een 15e plaats.

World Cup debuut Sam Vermaat

Voor Sam Vermaat verliep z’n World Cup helaas niet geheel rooskleurig. In z’n beide runs kwam hij namelijk jammer genoeg ten val, wat ‘m een 22e plaats opleverde.

Halve Finalisten LAAX OPEN 2021 Slopestyle

Met Sebbe de Buck en Niek van der Velden in de halve finales zijn er nog twee atleten uit de BeNeLux die een gooi kunnen doen naar de finals. Maar wie komen ze tegen in de halve finales? Bekijk hieronder het complete deelnemersveld:

– Billy Cockrell
– Boris Mouton
– Hiroaki Kunitake
– Loris Framarin
– Emiliano Lauzi
– Nicolas Huber
– Enzo Valax
– Niek van der Velden
– Moritz Thoenen
– Jonas Boesiger
– Samuel Jaros
– Naj Mekinc
– Torgeir Bergrem
– Leon Vockensperger
– Mikhail Matveev
– Niklas Mattsson
– Alberto Maffei
– Sven Thorgren
– Jake Canter
– Marcus Kleveland
– Sebbe de Buck
– Moritz Boll
– Ruki Tobita
– Mons RoislandFotocredit: LAAX OPEN – Ruggli. Atleet: Sven Thorgren

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws