Nieuws - 4 april 2016   12:13 Sebbe de Buck wint Suzuki Nine Knights 2016!

Door:

Waar hij vorig jaar net geen beslag kon leggen op een podiumplek, daar zegevierde de Belgische Snowboarder Sebbe de Buck dit keer met een overwinning tijdens Suzuki Nine Knights 2016! Samen met skiër Christof Schenk was hij dé man van de week, maar er waren uiteraard meer prijzen weg te geven én er waren nog meer records verbroken. Wie hier allemaal verantwoordelijk voor waren en beeldmateriaal van dit alles vind je na de klik!

Dat de atleten zich dit keer in het zweet konden gaan werken voor een wel heel speciale setup wisten we al, maar hoe de week zou gaan verlopen was nog even de vraag. Het zal je niets verbazen maar iedere atleet had er zo te merken zin in en dat is niet zo gek als je mag vliegen over een bijl die tot wel tien (!) meter hoog reikt. Samen met deze bijl zorgde meerdere schansen en landingsmogelijkheden tot een feest waar je u tegen zegt en de beelden liegen er niet om: dit was écht een badass evenement!

Ski

Bij de skiënde atleten zou het een week worden waarin Felix Usterud, Christof Schenk en Joffrey Pollet-Villard zouden gaan uitvechten wie zich mocht kronen tot Nine Knights Winnaar 2016. ‘The Perfect Hip’ zou zijn naam eer aan doen want er werden hoogtes gehaald waar je mond van open zal gaan vallen en hier werden tegelijkertijd tricks op gedaan… Dat is gewoon niet gezond.

Nine Knights 2016Atleet: Christof Schenk, Foto: Klaus Polzer

Uiteindelijk zou het Christof Schenk zijn die zich met een double cork misty 1080 en een double cork 1080 kon verzekeren van de overwinning, maar er was nog iemand die de handen op elkaar kreeg van het publiek. Zijn naam was David Wise uit Amerika en hij deed dingen die je niet voor mogelijk houdt. Hij wist namelijk 14.2 meter hoog te komen waardoor hij ‘t “world record on for the highest air on a hip on ski’s” te pakken had!

“Dit stond van te voren niet echt op de planning, maar ik besloot toen ik er was om zo hoog mogelijk te gaan. En of dat nou een record zou gaan worden of niet, dat maakte niet uit,” aldus Wise. “Maar goed, om op het einde met zo’n titel naar huis te gaan is zeker weten een ervaring die ik nooit zal vergeten. Van de eerste keer tot de laatste keer dat ik de hip pakte heb ik genoten!” Al met al kon Wise dus rekenen op credits, maar richting het podium voor het uiteindelijke podium hoefde hij niet af te reizen. Dit gebeurde door de nummer twee Joffrey Pollet-Villard met een alley-oop 270 en een switch 540 en de nummer drie Felix Usterud met een double flatspin en een alley-oop 450 double.

Nine Knights 2016Foto: Klaus Polzer

Snowboard

Dan de snowboarders waar er uiteraard ook de nodige epische momenten uit voort zijn gekomen! Wat te denken van Sebbe de Buck waarvan we je net al vertelde dat hij dé man was van deze Suzuki Nine Knights 2016? Met zijn double backflip en een frontside 360 indy zorgde hij dat iedereen opveerde en de longen uit zijn en/of haar lijf schreeuwde, om nog maar te zwijgen over de jury die ‘m naderhand als winnaar kroonde. “Dit is echt de meest bizarre feature ooit en dit wordt gedaan door de meest gekke atleten,” keek Sebbe terug op een mooie week. “Iedereen genoot zo enorm van deze week dat het me opzweepte om wat nieuwe tricks te proberen op deze hip!”

Nine Knights 2016Atleet: Christian Haller, Foto: David Malacrida

Waar ze ‘t bij de skiërs wisten te presteren, daar konden ze bij de snowboarders natuurlijk niet achter blijven en met 11.3 meter hoogte kon Christian Haller uit Zwitserland zich eigenaar van een nieuw wereld record noemen.

“De condities waren ideaal en ik heb me eigenlijk geen moment onzeker of oncomfortabel gevoeld,” zegt Haller. “Dat ik dan een record win is erg leuk, maar was niet de drijfveer. Progressie is het belangrijkste voor mij.” Het podium werd gecomplementeerd door Simon Gruber met een backside 720 melon en een backside air, Peetu Piiroinen zorgde er met zijn backside 360 nose en een indy voor dat Seppe Smits net naast het podium viel met een switch backside air en een frontside 540 nose.

Nine Knights 2016Foto: Klaus Polzer

Andere prijzen

Hij mocht dan wel net naast het podium grijpen, Seppe ging niet met lege handen naar huis! Hij wist namelijk als enige snowboarder van het hele veld een switch trick te doen en wel een switch method. Hiermee nam hij de Buff Best Trick Award in beslag. Bij de Skiers zou Christof Schenk wederom naar het podium mogen komen want hij was met z’n double cork 1080 en een massive triple backflip de oppermachtige winnaar. Verder waren er nog prijzen weg te geven en deze gingen naar:

Best Style: Joffrey Pollet-Villard & Christian Haller

Nine Knights 2016Atleet: Joffrey Pollet-Villard, Foto: Klaus Polzer

Nine Knights 2016Atleet: Christian Haller, Foto: Klaus Polzer

Highest Air: Christian Haller & David Wise

Nine Knights 2016Atleet: David Wise, Foto: Klaus Polzer

Best GoPro Photo: Christian Haller

Nine Knights 2016Atleet: Christian Haller, Foto: Klaus Polzer]

Rulers of The Week: Sebbe de Buck & Christof Schenk

Nine Knights 2016Atleet: Sebbe de Buck, Foto: Klaus Polzer

Nine Knights 2016Atleet: Christof Schenk, Foto: Klaus Polzer

Aftermovie

Het zou zonde zijn om niets te doen met al het beeldmateriaal wat er de afgelopen week geschoten is en dus kan je hieronder naar een verse aftermovie kijken waarin werkelijk waar alles voorbij gaat komen. Snel klikken en kijken dus!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws