Nieuws - 25 maart 2020   16:32 Seizoenswerkers zitten vast in gesloten Amerikaanse skigebieden door quarantaine maatregelen

Door:

Waar in Europa uitvoerige regelingen gemaakt werden voor repatriëring vanuit verschillende landen, is de situatie in Amerika anders. Meerdere seizoenswerkers zitten nu zonder werk en inkomen vast in de Verenigde Staten! 

Het heeft in de States best lang geduurd voordat er maatregelen aangekondigd werden, maar nu ze er zijn, zijn ze gelijk keihard. Vrijwel alle skigebieden zijn gesloten en in de staat New Mexico, wat uiteraard vlakbij de grens met Mexico zelf ligt, is het nu geen beste situatie voor een hoop seizoenswerkers.

De seizoenswerkers in de skigebieden van New Mexico komen namelijk vaak uit Latijns-Amerika, uit landen zoals Mexico, Peru en Costa Rica. Nu zijn niet alleen de Amerikaanse grenzen zelf flink aangescherpt, ook die landen zitten behoorlijk dicht. Het resultaat? De seizoenswerkers die geen werk en dus ook geen inkomen hebben, zitten nu vast in het land en kunnen voorlopig ook geen kant meer op.

Angel Fire Ski Resort

Het skigebied Angel Fire Ski Resort is een van de getroffen gebieden waar veel seizoenswerkers nu vast zitten. Toch laat dit skigebied ze niet vallen en hebben ze een regeling getroffen om deze mensen te kunnen voorzien in hun basisbehoeften. Voorlopig kunnen ze gratis verblijven in het skigebied en zorgt de gemeenschap ervoor dat ze voldoende boodschappen ontvangen zodat ze redelijk normaal kunnen blijven leven.

Werken in andere sectoren is uiteraard niet mogelijk, aangezien alles op z’n gat ligt. Daarnaast zijn het geen officiële Amerikaanse burgers en hebben ze ook geen Green Card, waardoor ze dus ook niet in aanmerking kunnen komen voor hulp vanuit de overheid.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

20 september 2020

Zondag WTF #397

Je weet dat het glad is wanneer de bus zijwaarts voorbij komt glijden! En wist je dat je geen staal nodig hebt voor een zieke S-Rail?  Lees Meer…

Meer Nieuws