Nieuws - 20 april 2019   10:53 Seppe Smits claimt Belgische titel bij NK/BK Freestyle : “Altijd fijn om in Laax te zijn”

Door:

Seppe Smits deed goede zaken in LAAX. Hij reed bij het onderdeel slopestyle van het NK/BK Freestyle Ski & Snowboard 2019 meermaals naar het podium voor België en uiteindelijk werd hij ook nog eens de nummer twee van de dag. Daarom spraken we even met ‘m!

Een lekker begin van de wedstrijdweek kon je het zeker noemen en uiteraard was het Seppe Smits zelf die eveneens content was met de gang van zaken. Niet alleen met betrekking tot z’n resultaten, maar ook de vibe wordt aangehaald als iets unieks. “Mijn seizoen was erg leuk, ik ben over de hele wereld geweest, maar op dat moment zie je weinig Belgen en Nederlanders,” steekt Smits van wal. “Natuurlijk, bijvoorbeeld Niek (van der Velden -red.) en Casper (Wolf -red.) kom je natuurlijk wel tegen, maar in een week als deze heb je de kans om met de jongere generatie te snowboarden.”

Maar ook over het niveau is Smits meer dan te spreken. “Doordat je nu met Nederland meerdere atleten hebt die ook op hoog niveau snowboarden gaat alles omhoog en dat is plezant! Ik heb al meerdere wedstrijden tegen Niek gereden dus ik wist wel een beetje wat ik kon verwachten. De condities tijdens slopestyle waren lastig vanwege de warmte, de wind en de slush, maar we hebben beide alles gegeven. Niek had een perfecte run geland en het is gewoon sick om met ‘m op het podium te staan,” blikt Seppe Smits terug op z’n prestatie tijdens de slopestyle wedstrijd van het NK/BK Freestyle 2019 in LAAX.

“Ik ben hier altijd op m’n gemak, maar LAAX is eigenlijk ook wel gewoon fijn om te zijn. De sfeer is gezellig, er is altijd iemand om mee te shredden. Ik ben hier op m’n gemak en nu met m’n vriendin en verschillende vrienden is het helemaal goed,” aldus een tevreden Seppe Smits. “Zij wilden een week snowboarden en ik wilde met de wedstrijden meedoen. Dat hebben we gecombineerd want je hebt nu genoeg activiteiten ernaast. Er ligt dan wel niet veel sneeuw, maar we genieten volop.”

Voordat we Seppe de hand schudde moesten we nog wel even peilen hoe het met z’n gesteldheid was. Want hoe we ‘m zagen boarden… Smits moest ergens rond de 100% zitten. “Nou, ik ben nog niet 100% in orde, maar het zit er wel tegenaan. Ik zou zeggen 90 a 95 procent,” vertelt Smits. “Ik voel m’n knie zeker en vast na het snowboarden en al helemaal met al deze slush. Na deze week ga ik het niet te lang meer rekken en ga ik lekker genieten van andere dingen. Ondertussen ga ik goed trainen om de volgende winter wel op 100% te zitten en pijnvrij te snowboarden!”

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws