Nieuws - 27 januari 2018   13:52 Seppe Smits is de Belgische vlagdrager tijdens openingsceremonie Pyeongchang 2018

Door:

De Belgische snowboarder heeft een grote eer te pakken! De 26-jarige Belg mag namelijk tijdens de openingsceremonie de Belgische vlag het stadion in dragen. Het BOIC heeft dit afgelopen week bekend gemaakt! 

België heeft een duidelijk doel tijdens de Olympische Winterspelen en dat is de zesde wintermedaille mee naar huis te nemen. De laatste medaille tijdens de Winterspelen hebben de Belgen namelijk gewonnen in 1998 en nu staat de teller op in totaal vijf stuks. Daar moet dit jaar verandering in gaan komen.

De grootste kanshebber op deze medaille is niet zoals bij de Nederlanders altijd het geval is een schaatser of iets dergelijks, maar juist de snowboarder Seppe Smits. Seppe is regerend wereldkampioen Slopestyle en dat betekent natuurlijk wel wat. Mede daarom krijgt Seppe Smits dit jaar de eer om de Belgische vlag naar binnen te mogen dragen tijdens de officiële openingsceremonie van Pyeongchang 2018.

Seppe Smits is overigens niet de enige Belgische snowboarder die aan de start staat, Sebbe de Buck gaat ook voor de eerste keer mee en geldt als een outsider voor een medaille op de Big Air en Slopestyle onderdelen en ook Stef Vandeweyer gaat zijn Olympisch debuut maken in Pyeongchang op diezelfde disciplines. In theorie kunnen ze alle drie voor zeer goede resultaten zorgen, maar het niveau ligt tijdens de Olympische Spelen zo bizar hoog dat écht alles goed moet gaan wil je een medaille kunnen pakken. Hoe dan ook, het gaat spannend worden!

Overigens schijnt ook Cheryl Maas kans te maken om als vlagdrager naar voren geschoven te worden voor Nederland tijdens de Olympische Winterspelen in Pyeongchan. Hierover later ongetwijfeld meer!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws