Nieuws - 14 maart 2017   12:36 Seppe Smits pakt Wereld Kampioenschap Slopestyle in Sierra Nevada

Door:

Deze week staat het Spaanse Sierra Nevada helemaal in teken van het Wereldkampioenschap Ski & Snowboard en wij van de Lage Landen mogen trots zijn! Seppe Smits heeft namelijk de wereldtitel weten te pakken terwijl ook de andere deelnemers uit de BeNeLux het goed hebben gedaan! 

Jaja, Seppe Smits is officieel wereldkampioen Slopestyle! Drie dagen geleden werd hij gekroond in Sierra Nevada tijdens het WK op het slopestyle parcours, terwijl er nog meer deelnemers uit de Lage Landen meededen aan deze competitie.

De Nederlander Niek van der Velden maakte hier zijn WK debuut net als de Belgische Stef Vandeweyer. Helaas wisten beide rookies geen goede run neer te zetten en gingen ze onderuit, waardoor de finale er niet in zit. Sebbe de Buck en Seppe Smits uit België gingen dan wél weer door.

En tijdens die finale was het dus Seppe Smits die aan het langste eind trok! De condities op de course waren verre van ideaal, omdat er simpelweg heel weinig sneeuw lag en er ook nog eens volle bak zon op de bergen stond. De sneeuw werd daardoor erg slushy en dat maakte het alles behalve makkelijk voor de deelnemers.

De eerste run van Seppe Smits ging niet zoals gepland, aangezien hij op de eerste rail een fout maakte. later in de wedstrijd kwam het allemaal op z’n pootjes terecht door een Backside Double Cork 1080 Nose to Frontside 900 Mute te landen, samen met een Switch Backside Double Cork 1080 Mute, Cab 1260 Stalefish, Backside 450 Off en een Switch Ollie to Half 50-50 to Backside 360 Off. Dat is een beste mond vol! Hiermee kreeg hij een dikke score van 91.40 van de jury, waarmee hij Nicolas Huber makkelijk de baas was! Nicolas kwam uit op 83.25 punten, gevolgd door Chris Corning met 82.50 punten. Sebbe de Buck mistte helaas net het podium met zijn score van 81.20.

Seppe Smits

Voor Seppe Smits is het de tweede keer dat hij zichzelf wereldkampioen mag noemen, nadat hij eerder in 2011 al een keer de overwinning pakte. “Het is geweldig, ik had het niet verwacht. Ik probeerde gewoon een cleane run neer te zetten. Het was waarschijnlijk niet de moeilijkste run van de dag, maar ik wist alles wel clean te landen nadat ik het lastig had in de eerste run op de rail.”

Voor Nicolas Huber was het overigens een speciale dag aangezien hij geen lid is van het nationale Zwitserse team. Normaal gesproken stuurt een land alleen de vier beste deelnemers uit het nationale team, maar in Zwitserland hebben ze nog een speciale qualifier gehouden. “We wilden de beste Zwitserse riders meenemen, niet de vier beste van ons nationale team”, aldus de Pepe Ragazzi, de coach van Zwitserland. Nicolas Huber wist tijdens die qualifier goed te scoren en nu heeft hij meteen een podiumplaats op zak bij het WK! Ragazzi heeft overigens direct laten weten dat het waarschijnlijk niet lang meer duurt voordat Huber bij het nationale team opgenomen wordt.

Bron:

Foto's: FIS / Smugmug

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws