Freestyle. Nieuws - 17 maart 2019   9:46 Seppe Smits wint laatste World Cup Big Air van 2019

Door:

De laatste World Cup Big Air is behoorlijk succesvol verlopen voor de snowboarders uit de Lage Landen. Na het succes van Niek van der Velden in de kwalificaties was het Seppe Smits die er met de eindoverwinning vandoor ging! 

De Belgische snowboarder wist keihard te winnen in Quebec, waar tijdens het Night Event de laatste World Cup van het seizoen verreden werd. Eigenlijk zou er nog een World Cup in Oslo zijn, maar die is gecanceld.

Met een aardige eerste run was Seppe Smits nog niet direct favoriet voor de eindoverwinning, aangezien hij na die eerste run op een vierde plek uitkwam. Z’n tweede run ging vervolgens niet helemaal volgens planning, maar hij wist dit helemaal recht te trekken in z’n laatste sprong! Hij scoorde daarmee de hoogste trickscore van de dag, wat een gecombineerd resultaat van 175.75 punten opleverde!

Check out the Belgian Veteran Seppe Smits dominate and take the #bigair win today at Jamboree in Quebec City!

Geplaatst door FIS Snowboarding op Zaterdag 16 maart 2019

De Belg wist daarmee Kalle Jarvilehto af te troeven die met 171,50 punten op een tweede plek terecht kwam. Jonas Boesiger, die tijdens de eerste run nog de hoogste score neer wist te zetten, kon z’n tweede trick niet goed genoeg landen waardoor hij dus genoegen moest nemen met een derde positie.

Niek van der Velden

De Nederlander Niek van der Velden kwam als topfavoriet uit de kwalificatie, toen hij daar een eerste plek wist te scoren. Tijdens de finale ging het voor Niek niet helemaal zoals hij wilde, omdat hij zijn tweede trick in beide pogingen niet goed heeft kunnen landen. Hierdoor kwam de Nederlander terecht op een achtste plek en een score van 92.75 punten.

Na zijn eerste run stond hij er overigens nog goed voor en waren de kansen voor een podium zeker aanwezig, hoewel de concurrentie alles behalve makkelijk was.

Uitslag

  1. Seppe Smits – 175.75
  2. Kalle Jarvilehto – 171.50
  3. Jonas Boesiger – 161.25
  4. Michael Schaerer – 158.50
  5. Ryan Stassel – 157.00
  6. William Buffey – 151.75
  7. Enzo Valax – 125.75
  8. Niek van der Velden – 92.75
  9. Titouan Bartet – 58.25
  10. Carter Jarvis – 48.00

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle