Dé winterse lifestyle website van de BeNeLux!

Meld je gratis aan!

Serfaus
Serfaus, Fiss en Ladis onbereikbaar door verschuivingsgevaar

Gepost op

Warme temperaturen na dikke vette vorst leveren nu problemen op in Oostenrijk. Als je richting Serfaus, Fiss of Ladis moet dan heb je nu een probleem, de wegen zijn afgesloten! 

De extreme vorst in Oostenrijk is tot een einde gekomen en nu zijn er direct weer hele andere problemen! Warme temperaturen zorgen ervoor dat er van alles aan het smelten is, waardoor het Oostenrijkse wegennet het aardig zwaar te verduren heeft. Rondom Fiss, Serfaus en Ladis hebben ze nu geen andere keuze dan de wegen voorlopig af te sluiten terwijl de situatie onderzocht wordt.

Een geoloog is de situatie nu aan het doornemen, aangezien de kans op een zware aardverschuiving blijkbaar erg groot is. Om te voorkomen dat er straks auto’s verrast worden door een modderstroom of een lading vallende stenen, is de weg afgesloten en bekijken ze of er wellicht iets gestabiliseerd kan worden of dat simpelweg de aardverschuiving gecontroleerd in gang gezet moet worden.

Dergelijke akkefietjes komen overigens nog regelmatig voor in Oostenrijk. De cyclus van vorst en dooi zorgt er namelijk voor dat smeltwater in de kleine scheurtjes van de bergwanden komt en door deze werking laten vervolgens stukken steen los. Voor een deel wordt dit gestabiliseerd door bijvoorbeeld grote metalen netten tegen de bergwand te zetten, die ervoor zorgen dat er geen grote verschuivingen over de weg kunnen rollen. Zo nu en dan loopt dit echter anders en kan de boel dus verrast worden!

Wanneer de weg richting Serfaus, Fiss en Ladis weer open gaat is nog niet bekend, maar de kans dat de dorpen vandaag weer bereikbaar zijn is in ieder geval heel erg klein. Ook lekker als je nu in het wintersportdorp zit, want je kan er eventjes niet uit!

Er zijn nog geen reacties. Je bent de eerste!

Reageer