Nieuws - 19 mei 2017   16:53 Shaun White bereikt eindelijk akkoord in zaak over seksueel misbruik

Door:

The Flying Tomato timmert flink aan de weg met z’n band, maar door diezelfde band heeft hij ook een serieuze rechtszaak aan z’n broek gekregen. Een van z’n bandleden heeft namelijk aangegeven dat ze seksueel misbruikt is door Shaun White en nu is er eindelijk een akkoord bereikt buiten de rechtszaal. 

Vorig jaar mei kwam deze pijnlijke zaak aan het licht toen de Lena Zawaideh, voormalig drummer van White’s band Bad Things, naar buiten bracht dat Shaun White haar meerdere keren seksueel misbruikt had en daarnaast ook nog eens betalingen achter hield. Dit akkefietje werd naar de rechtbank gebracht en kwam toen uiteraard groot in het nieuws en nu, een jaar later, hebben ze de zaak dan toch geschikt.

Hoeveel er met deze schikking gemoeid is weten we niet, maar onbevestigde bronnen geven aan dat het al met al om een aardig bedrag gaat. De schikking is in ieder geval in gediend bij de rechtbank samen met het verzoek om de volledige rechtszaak te seponeren, aangezien deze schikking buiten de rechtszaal tot stand is gekomen.

Wat er nu precies gebeurd is weten we nog steeds niet helemaal zeker. Documenten vanuit de rechtbank gaven aan dat Shaun zich ‘ongepast’ gedragen had tegenover Lena Zawaideh en dat er onder andere meerdere seksueel getinte berichtjes gestuurd werden, compleet met ongepaste foto’s. Zawaideh zou meerdere keren aan hebben gegeven dat White hiermee moest stoppen en toch ging hij door. Vervolgens zou hij zelfs geld in hebben gehouden omdat Zawaideh niet mee ging in dit hele verhaal, waarop zij dus een rechtszaak is begonnen.

Zawaideh is inmiddels (uiteraard) opgestapt bij de band en allebei willen ze deze zaak het liefste zo veel mogelijk buiten de media houden, maar dat gaat uiteraard lastig wanneer je te maken hebt met de grootste snowboarder ter wereld! Het lijkt er in ieder geval op dat de zaak nu volledig afgerond is en dat beide partijen eindelijk verder kunnen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws