Nieuws - 9 juli 2019   13:58 Shaun White klaagt voormalig sponsor Oakley aan

Door:

Shaun White dropt een bommetje, want The Flying Tomato heeft namelijk een rechtszaak lopen tegen een van z’n voormalige sponsoren genaamd Oakley! 

De grote reden achter deze rechtszaak? Oakley zou nog steeds promotie materiaal van Shaun White inzetten en daar is hij niet zo blij mee waardoor hij dus een aanklacht heeft ingediend bij de rechtbank.

Shaun White had namelijk jarenlang een overeenkomst met Oakley, maar deze is op 31 december 2017 verlopen en sindsdien ook niet meer vernieuwd. Ondertussen maakt Oakley nog steeds gebruik van promotiemateriaal waar Shaun White op staat en is de Shaun White Signature Collection ook nog steeds gewoon te koop in de winkels, maar daar is hij het zelf dus absoluut niet mee eens.

Aanklacht

De aanklacht is in ieder geval heel erg duidelijk: “Oakley en Luxottica (moederbedrijf van Oakley, -red) hebben geen toestemming gekregen van Mr. White om zijn gelijkenis of andere associatie met de bedrijven of naam van Mr. White te gebruiken voor verkoop- of marketingdoeleinden na het verlopen van de overeenkomst.”

Oftewel. Oakley zou de sjaak zijn. Nu kunnen dergelijke deals nogal gevoelig liggen, want eerder geschoten beelden kunnen ook ‘in het bezit zijn’ van Oakley. Maar ook dat argument probeert Shaun White, of in ieder geval zijn advocaat, te pareren. “Shaun White heeft zijn publiciteitsrechten ontwikkeld en gecultiveerd om universele erkenning en waarde te creeëren. Gedaagden hebben, zonder enig recht, titel of machtiging, de publiciteitsrechten van Mr. White of de bovengenoemde commerciële doeleinden verkeerdelijk misbruikt en geschonden.”

Schadevergoeding

Veel teksten die alleen een advocaat uit kan kramen en echt kan begrijpen, maar het komt er op neer dat Shaun White een schadevergoeding vraagt voor de inbreuk. Hoe hoog de schadevergoeding moet zijn is nog niet bekend, dit zal pas later in de zaak bekend gemaakt worden.

Overigens heeft de advocaat van White een aardige staat van dienst als het op bijzondere claims aankomt. Hij heeft bijvoorbeeld eerder als advocaat van Hulk Hogan en Donald Trump gewerkt. Wordt uiteraard vervolgd!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Een extreem lome zondag hoort wel een beetje bij deze tijden. Toch? Die maken we even helemaal. compleet voor je met een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws