Nieuws - 19 januari 2022   20:16 Shaun White verlaat Burton en start zijn eigen merk

Door:

Na een lange carrière bij één merk kan er blijkbaar nog steeds een hoop veranderen. Shaun White lanceert z’n eigen snowboard merk!

Vlak voor de 5e Olympische Winterspelen voor White, heeft hij bekend gemaakt dat zijn jarenlange samenwerking met Burton nu officieel gestopt is en White dat niet zonder reden heeft gedaan. Hij heeft niet simpelweg een andere sponsor gevonden, hij heeft z’n eigen boards in de markt gezet!

Het nieuwe merk gaat door het leven als Whitespace en het eerste product is het board dat ontworpen is met de input van Shaun White himself en volledig gemaakt is met de Superpipe wedstrijden in het achterhoofd. Het board gaat in een beperkte oplage van 50 stuks verkocht worden, is 156cm lang en ‘getuned voor de pipe’. In Nederland aanschaffen zal lastig zijn, de verkoop gaat namelijk gebeuren via het Amerikaanse Backcountry.com.

Naast het snowboard met een beperkte oplage heeft het merk nog meer grote plannen. Voor het volgende wintersportseizoen moet er namelijk een complete kledinglijn op de markt gaan komen, in een persbericht is aangekondigd dat Whitespace zich gaat focussen op lijnen van casual kleding, outerwear en ‘snowboard gear’.

Meer details over de nieuwe producten van Whitespace zijn er nog niet, maar er zouden zo maar eens meer snowboards bij kunnen komen. “Ik wilde altijd al eens mijn eigen snowboards ontwerpen”, aldus White, die de smaak te pakken heeft.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws