Nieuws - 20 februari 2016   9:25 Shaun White wilt meedoen aan Olympische Spelen van 2018

Door:

Na de grote teleurstelling in Sochi wist het internet het eigenlijk al zo goed als zeker. The Flying Tomato zou stoppen met snowboarden en zich gaan richten op andere dingen. Shaun White heeft z’n snowboard echter gewoon weer opgepakt en plant zelfs een terugkeer op de Olympische Spelen van 2018 in Zuid Korea! 

De halfpipe specialist uit de VS had in 2014 een grote missie tijdens de Olympische Spelen in Sochi. Keihard scoren en weer een gouden plak veroveren in de Russische pipe. Helaas ging het helemaal niet zoals gepland en hij ging in z’n eerste run zelfs nog hard onderuit! Shaun White kwam niet verder dan een vierde plek en sindsdien waren de geruchten overal te vinden. White zou uitgeblust zijn en z’n snowboard aan de wilgen hangen.

Na die onfortuinlijke Winterspelen hebben we ook een tijdje niks van Shaun White gehoord en lange tijd was het nog maar de vraag of hij nog wel verder ging met het snowboarden. Deze geruchten werden alleen maar sterker doordat hij zich steeds meer bezig hield met z’n band en de Air & Style evenementen terwijl hij in het snowboard circuit nergens meer te vinden was. Bij de Dew Tour van december 2015 kwam daar verandering in want ineens was White weer aanwezig en hij pakte ook nog eens de overwinning. The Flying Tomato was terug!

En toen kwamen de X Games… In Amerika haalde White de krantenkoppen omdat de organisatie hem niet wilde uitnodigen en dat terwijl hij jarenlang de te kloppen man was in de Superpipe! Door deze beslissing wakkerde de geruchten over het mogelijk stoppen van White weer aan, maar in een recent interview heeft hij deze geruchten volop tegen gesproken. Sterker nog, hij gaat voorlopig nog wel even door!

Shaun White wil namelijk in 2018 zijn 3e Olympische gouden plak binnen gaan halen tijdens de Olympische Winterspelen in Pyeongchang, Zuid Korea. In een interview met Acces Hollywood heeft hij laten weten dat z’n gedachtes nu volledig gericht zijn op deze Winterspelen en dat hij er alles aan doet om weer op het hoogste niveau terecht te komen. Naar eigen zeggen kost het wel weer wat moeite na z’n break in 2015, maar hij heeft er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.

Als White het daadwerkelijk gaat halen dan worden dit de vierde Olympische Winterspelen voor Shaun White. Tijdens zijn debuut was hij 19 jaar oud en in 2018 zal hij met 31 jaar de echte veteraan in het deelnemersveld zijn. Één ding is wel duidelijk, de concurrentie heeft ook absoluut niet stil gezeten waardoor White er nog wel eens een behoorlijke kluif aan zal hebben!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws